ΥΓΕΙΑ

5 επικίνδυνες συνήθειες που κτυπούν άμεσα στα νεφρά

Όταν τα νεφρά σας είναι άρρωστα, οι άνθρωποι συχνά αναρωτιούνται γιατί. Στην πραγματικότητα, πολλές κοινές συνήθειες επηρεάζουν αρνητικά το σώμα.

Τα νεφρά διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο σώμα και τη λειτουργία του, όχι μόνο με το φιλτράρισμα του αίματος και τη διάθεση των προϊόντων αποβλήτων, αλλά επίσης, ισορροπούν τα επίπεδα του ηλεκτρολύτη στο σώμα, έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και διεγείρουν την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Τα νεφρά έχουν την ικανότητα να παρακολουθούν την ποσότητα των σωματικών υγρών, τις συγκεντρώσεις ηλεκτρολυτών όπως το νάτριο και το κάλιο και την ισορροπία μεταξύ οξέος και βάσης του σώματος. Φυτεύουν τα απόβλητα από το μεταβολισμό, όπως η ουρία από τον πρωτεϊνικό μεταβολισμό του ουρικού οξέος από το DNA αποσυντίθεται.

Οι γιατροί έχουν συντάξει μια λίστα με τις πιο επικίνδυνες συνήθειες για την υγεία των νεφρών.

Φάρμακα για το πόνο. Τα μη στεροειδή αντι-φλεγμονώδεις παράγοντες μπορεί να είναι η σωτηρία του πόνου, αλλά η συνήθεια της λήψης φαρμάκων προκαλούν βλάβη στα νεφρά:το σώμα απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει εναν λεπτομερή καθαρισμό των συστατικών αυτών των παραγόντων.

Αλάτι. Προσπαθήστε να καταναλώνετε λιγότερο αλάτι, προτείνουν οι γιατροί. Η αφθονία του αλατιού στη δίαιτα οδηγεί σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης, και για τα νεφρά αυτό είναι ένα πραγματικό πλήγμα.

Πολύ κρέας. Η Κατάχρηση των ζωικών πρωτεϊνών αυξάνει την οξύτητα του αίματος, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο οξέωσης – μια διαδικασία κατά την οποία τα νεφρά δεν ασχολούνται με την έγκαιρη απέκκριση του οξέος. Το κρέας δεν πρέπει να είναι περισσότερο από το ένα τέταρτο του φαγητού στο πιάτο, θα πρέπει να τρώτε περισσότερα λαχανικά, φρούτα και δημητριακά.

Ανεπαρκής πρόσληψη νερού. Απλό, καθαρό νερό χωρίς αέριο και ζάχαρη θα πρέπει να αποτελεί το 50% του συνολικού υγρού στη διατροφή σας. Αν κυριαρχείται από χυμούς και ανθρακούχα αναψυκτικά, καθώς και διάφορα κοκτέιλ, τα νεφρά μπορεί να υποφέρουν.

Κακός ύπνος . Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η λειτουργία των νεφρών ρυθμίζεται από τον κύκλο του ύπνου και μόνο ένας αρκετά μεγάλος ύπνος μπορεί να τους βοηθήσει να αντεπεξέλθουν στο φορτίο. Εάν κοιμάστε λίγες ωρες, τότε τα νεφρά σας δουλεύουν στη λειτουργία “Last Force”.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact