ΓΥΝΑΙΚΑ

5 πράγματα που κάνουν οι γυναίκες και απαγορεύουν ρητά οι γυναικολόγοι

Ως γυναίκες έχουμε πολλές απορίες που εκφράζουμε στον γυναικολόγο μας και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Θέλουμε να είμαστε σωστά πληροφορημένες, αλλά οι γιατροί μας θέλουν να ακολουθούμε συγκεκριμένες εντολές.

Αν αισθάνεστε πόνο κατά την διείσδυση, μιλήστε στον γιατρό σας.

Το επίπονο σ3ξ μπορεί να οφείλεται σε έναν αριθμό από πιθανές αιτίες όπως είναι οι κολπικές μυκητιάσεις, τα ινομυώματα, η ενδομητρίωση και οι κύστεις ωοθηκών. Όλα τα προαναφερόμενα μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους γυναικολόγους, εξηγεί ο Michelle Marie Germain, διευθυντής του τμήματος γυναικολογίας στο νοσοκομείο MedStar.

Παρακάτω θα διαβάσετε τις τοπ 5 συνήθειες που οι γυναικολόγοι τονίζουν να αποφύγουν όλες οι γυναίκες!

Ιδρωμένα ρούχα γυμναστηρίου

Οι γυναίκες θα πρέπει να βγάζουν αμέσως τα ιδρωμένα τους ρούχα μετά την γυμναστική τους, επειδή τα βακτήρια αναπτύσσονται σε υγρά και ζεστά περιβάλλοντα και μπορούν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις. Στην πραγματικότητα οι βακτηριακές λοιμώξεις, οι ερεθισμοί, η ερυθρότητα, και η κολπίτιδα είναι κοινές και οι γιατροί συνιστούν στις γυναίκες να φοράνε υφάσματα που δεν επιτρέπουν την υγρασία να παραμείνει και να προτιμούν αποκλειστικά, υφάσματα 100% βαμβακερά.

Δεν πρέπει να υποθέτουμε ότι η βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία είναι φυσιολογική

Ανεξάρτητα από την ηλικία σας θα πρέπει να αλλάζετε την σερβιέτα ή το ταμπόν σας κάθε 2 ώρες για να αποφύγετε τα ατυχήματα,

Η μέση απώλεια αίματος είναι συνήθως περίπου 80 ml ή 5 κουταλιές της σούπας την ημέρα, δήλωσε ο γνωστός γυναικολόγος.

“Υπάρχουν πολλά φάρμακα αλλά και επεμβατικές χειρουργικές επιλογές διαθέσιμες για γυναίκες με σοβαρή εμμηνορροϊκή αιμορραγία και καμία γυναίκα δεν είναι αναγκασμένη να ζει με αυτό κάθε μήνα.»Ορμονικές θεραπείες αλλά και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα είναι μερικά από τα πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γυναίκες για την αντιμετώπιση της βαριάς αιμορραγίας.

Το να φοράς καθημερινά στρινγκ

Η τέλεια δικαιολογία για να αποφύγεις τα άβολα εσώρουχα. Οι γιατροί επισημαίνουν ότι τα στρινγκ μπορεί να ενοχλήσουν το δέρμα εξαιτίας της τριβής τους με τα ρούχα και να προκαλέσουν ερεθισμούς και δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει. Χωρίς την καλή κυκλοφορία του αέρα στις ευαίσθητε περιοχές, το δέρμα μπορεί να μελανιάσει και είστε πιο επιρρεπείς σε μυκητιακές λοιμώξεις. «Μην ξεχνάτε, το δέρμα σας είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του σώματος σας. Φερθείτε του ανάλογα.»

ΜΗΝ πιστεύετε ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο

Συνεχώς αναζητάτε πληροφορίες για τα συμπτώματα που έχετε online? Μια επίσκεψη σε έναν ειδικό είναι πάντα το καλύτερο πράγμα για να καταλήξετε σε ακριβής διάγνωση. Η σύγχυση για ένα απλό σπυράκι που νομίζετε ότι είναι έρπητας, το εξάνθημα που νομίζετε ότι οφείλεται σε καρκίνο του μαστού και η φυσιολογική κόπωση που πιστεύετε ότι οφείλεται στον ιό HIV, είναι αυτό που πάρετε αν ψάχνετε για τα συμπτώματα σας στο διαδίκτυο. Οπότε…σταματήστε το!

Η αυτοθεραπεία γι’ αυτό (που νομίζετε) ότι είναι μια απλή μυκητιακή λοίμωξη

Πολλές γυναίκες αγοράζουν φάρμακα για τις μυκητιακές λοιμώξεις στο πρώτο σημάδι έκκρισης διαφορετικών υγρών ή στην πρώτη φαγούρα, επιβραδύνοντας έτσι την σωστή διάγνωση και τα συμπτώματα μπορεί να χειροτερεύσουν. Συμπτώματα που μοιάζουν με μυκητιακή λοίμωξη συμπεριλαμβανομένης της βακτριακής λοίμωξης ή συγγενών αλλεργιών και πιθανών σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων.

Καταλήγοντας, μην επιλέγετε μόνες σας μια θεραπεία για τα συμπτώματα που έχετε. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Αυτός είναι ο μόνος που θα σας κατευθύνει σωστά για να αντιμετωπίσετε έγκαιρα και αποτελεσματικά τα συμπτώματα σας. Η αυτοθεραπεία δεν είναι η σωστή επιλογή.

athensmagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact