ΚΟΣΜΟΣ

Αδίστακτοι εγκληματίες που «απαθανάτισαν» τις φρικαλεότητές τους

Ο δημοσιογράφος με τους ανοιχτούς λογαριασμούς

Ο Βέστερ Λι Φλάναγκαν ήταν ρεπόρτερ τηλεοπτικού σταθμού της Βιρτζίνια των ΗΠΑ (έβγαινε με το όνομα Μπρους Γουίλιαμς), μέχρι το 2013 τουλάχιστον, όταν τον απέλυσαν γιατί δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νευρά του και ξεσπούσε σε όποιον έβρισκε. Κανείς δεν ήξερε βέβαια μέχρι πού μπορούσε να φτάσει ο θυμός του!

Δύο χρόνια αργότερα, ο δημοσιογράφος έστειλε με φαξ στο δίκτυο ABC ένα 23σέλιδο έγγραφο όπου περιέγραφε λεπτομερώς τις μυριάδες συνωμοσίες και αδικίες που είχε υποστεί στον τηλεοπτικό σταθμό. Ήταν ένα παραληρηματικό κείμενο βγαλμένο από παρανοϊκό μυαλό, καμιά αμφιβολία, αν και μέχρι τότε θα ήταν πια αργά για οποιοδήποτε δράση.

Γιατί μέχρι τότε είχε ήδη πυροβολήσει και σκοτώσει δυο παλιούς του συναδέλφους κατά τη διάρκεια ζωντανού ρεπορτάζ τους! Παρά το γεγονός ότι ο κάμεραμαν τον συνέλαβε την ώρα που δολοφονούσε τη δημοσιογράφο και μετά τον ίδιο, αυτό δεν ήταν το μόνο υλικό της διπλής δολοφονίας, μιας και ο Φλάναγκαν τράβηξε κι αυτός το δικό του υλικό. Το οποίο ανέβασε στο Facebook λίγο μετά το μακελειό.

Το ανατριχιαστικό υλικό δεν έπαιξε μάλιστα ποτέ στη δικαστική αίθουσα, μιας και το περίστροφο του ρεπόρτερ είχε άλλη μια δουλειά να κάνει: ο Φλάναγκαν αυτοκτόνησε λίγες ώρες μετά την επίθεση…

Ο Έλληνας θανατοποινίτης της Φλόριντα

Μια νύχτα του 1990, ο ιδιοκτήτης αίθουσας μπιλιάρδων και ομογενής Κωνσταντίνος Φωτόπουλος και η σύντροφός του πήγαν τον 19χρονο υπάλληλό του Μαρκ Ράμσεϊ μια βόλτα στο δάσος. Του είπαν πως θα έπαιρνε μέρος σε ένα τελετουργικό μύησης που θα τον έβαζε σε μια μυστική εταιρία πληρωμένων δολοφόνων, της οποίας αρχηγός ήταν ο Φωτόπουλος, αν και η πραγματικότητα θα ήταν ελαφρώς διαφορετική.

Ο Μαρκ ήταν το θύμα της καλοστημένης απάτης, που θα τον άφηνε νεκρό για να μην πάρει το μερτικό του από μια δουλειά παραχάραξης. Άγνωστο γιατί, ο Φωτόπουλος κινηματογράφησε το όλο φονικό, τη σύντροφό του να πυροβολεί δηλαδή τον 19χρονο τρεις φορές στο στήθος. Όταν μάλιστα εκείνος έπεσε στο έδαφος, η γυναίκα τον έπιασε από τα μαλλιά και του έριξε μια τέταρτη φορά, τώρα εξ επαφής στο μέτωπο.

Οι δυο δράστες αλληλοκατηγορούνταν στο δικαστήριο, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη για το φονικό πάνω στον άλλο. Η κοπέλα είπε πως ήταν ο Φωτόπουλος εκείνος που την ανάγκασε να εκτελέσει τη δολοφονία απειλώντας τη με όπλο, αν και ήταν σαφές πως ο άντρας κρατούσε στο ένα χέρι τη βιντεοκάμερα και στο άλλο έναν φακό. Εντέλει καταδικάστηκαν αμφότεροι σε θάνατο, η δική της ποινή μετατράπηκε ωστόσο αργότερα σε ισόβια δεσμά.

Ο Φωτόπουλος περιμένει εδώ και 25 χρόνια την εκτέλεσή του στη Φλόριντα όντας ο μόνος έλληνας θανατοποινίτης των ΗΠΑ…Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact