ΚΟΣΜΟΣ

Δικαστής ζήτησε την επιστροφή στη χώρα γυναίκας και κόρης που απελάθηκαν παράτυπα

Αιχμές ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης ενδέχεται να είναι ένοχος για ασέβεια στο δικαστήριο

Δικαστής της Ουάσινγκτον ζήτησε σήμερα να επιστρέψουν στις ΗΠΑ μία μητέρα και η κόρη της οι οποίες παρόλο που είχαν ζητήσει να λάβουν άσυλο στη χώρα απελάθηκαν από τις αμερικανικές αρχές.

Οι δύο γυναίκες είχαν προσφύγει στο δικαστήριο κατά της απόφασης να απελαθούν στο Ελ Σαλβαδόρ.

Ο δικαστής Έμετ Σάλιβαν εξετάζε το αίτημά τους όταν η Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU) ενημερώθηκε ότι οι δύο γυναίκες είχαν ήδη επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για να απελαθούν. Μόλις το έμαθε ο δικαστής ζήτησε η πτήση να επιστρέψει και υπονόησε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς ενδέχεται να είναι ένοχος για ασέβεια προς το δικαστήριο.

«Την ώρα που βρισκόμασταν στο δικαστήριο ενημερωθήκαμε ότι η κυβέρνηση είχε απελάσει μία πελάτισσά μας και τη μικρή της κόρη λίγες ώρες νωρίτερα, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο», κατήγγειλε η ACLU σε μια σειρά αναρτήσεις της στο Twitter. «Αυτό αντίκειται στη δέσμευση της κυβέρνησης ενώπιον του δικαστηρίου ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν θα απελαθεί πριν αύριο το νωρίτερο».

Ο ίδιος ο Σάλιβαν χαρακτήρισε την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να τις απελάσει «σκανδαλώδη», σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας η υπηρεσία «συμμορφώθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου και μόλις έφτασαν στο Ελ Σλαβαδόρ οι ενάγουσες δεν αποβιβάστηκαν και βρίσκονται καθ’ οδόν πίσω στις ΗΠΑ».

Η μητέρα και η κόρη της ανήκουν σε μια μικρή ομάδα μεταναστών «που έφυγαν για να γλιτώσουν από την ενδοοικογενειακή βία και τις συγκρούσεις των συμμοριών» στην Κεντρική Αμερική, τόνισε η ACLU.

Σύμφωνα με την οργάνωση, η Κάρμεν, όπως είναι το κωδικό όνομα που δόθηκε στη γυναίκα, έφυγε από το Ελ Σαλβαδόρ έπειτα από «είκοσι χρόνια φρικτής σεξουαλικής κακοποίησης από τον σύζυγό της και αφού συμμορία την απείλησε ότι θα την σκοτώσει».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact