ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έβγαζε 6 δολάρια την ώρα μέχρι που δημιούργησε την εφαρμογή που τον έκανε εκατομμυριούχο

H εφαρμογή γνώριζε καθημερινά όλο και μεγαλύτερη επιτυχία, τα πρώτα κέρδη έκαναν την εμφάνισή τους και άγγιξαν μετά από κάποια χρόνια τα 650 εκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός των χρηστών που έκανε check-in ολοένα και μεγάλωνε και ανάμεσά τους ήταν ακόμα και ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, καθώς ο Λευκός Οίκος χρησιμοποιούσε το Foursquare για να βλέπει ο κόσμος τα μέρη που επισκεπτόταν ο πρόεδρος!

Σύντομα ξεκίνησαν οι αναβαθμίσεις της εφαρμογής ώστε να υποστηρίζονται και άλλες γλώσσες, εκτός από τα αγγλικά. Στη λίστα προστέθηκαν γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιαπωνικά, ινδονησιακά, κορεάτικα, πορτογαλικά, ρώσικα, ταϊλανδέζικα και τούρκικα!

AP_512123679524

To 2014 το Foursquare χωρίστηκε σε δύο ανεξάρτητες εφαρμογές: την ομώνυμη που χρησιμοποιείται για προτάσεις τοποθεσιών και το Swarm, που χρησιμοποιείται για check-in.

To 2016 o ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Foursquare Dennis Crowley ανέλαβε τη θέση του Προέδρου, ενώ τη θέση του CEO ανέλαβε ο Jeff Glueck.

Σήμερα η εταιρεία αριθμεί περίπου 180 εργαζόμενους, Foursquare και Swarm έχουν πάνω από 50 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως και από το 2009 έχουν γίνει 8 δισεκατομμύρια check-ins, ενώ αρκετές είναι και οι εταιρείες που συνεργάζονται με τον Crowley για να προσελκούν πελάτες. Η εταιρεία βέβαια δεν βρίσκεται στην αρχική άνθισή της και τα κέρδη έχουν κατά πολύ πέσει, καθώς πλέον η περιουσία του Dennis είναι 30 εκατομμύρια δολάρια. «Θυμηθείτε. Η μεγάλη ιδέα δεν ήταν να φτιάξουμε το καλύτερο κουμπί “check-in” παγκοσμίως. Η μεγάλη ιδέα ήταν να φτιάξουμε μια εφαρμογή που θα μπορούσε να ανιχνεύσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με τον ίδιο τρόπο που η Google ανιχνεύει ιστοσελίδες» είχε πει ο Crawley.

ΠηγήΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact