ΚΟΣΜΟΣ

FAZ: Πώς μια γερμανική φρεγάτα επιτηρεί τη συμφωνία για το προσφυγικό

Πρόκειται για «καταστολή της εγκληματικότητας των διακινητών»

Η γερμανική φρεγάτα του ΝΑΤΟ «Bayern» περιφρουρεί εδώ και σχεδόν έξι μήνες στο Αιγαίο, αναζητώντας διακινητές και ανθρώπους σε κατάσταση ανάγκης στη θάλασσα. Ταυτόχρονα όμως επιτηρεί και το τουρκικό ναυτικό γράφει η γερμανική FAZ. Η φρεγάτα του γερμανικού πολεμικού Ναυτικού δεν έχει εδώ στην ανατολική Μεσόγειο εντολή πολέμου.

Μάλλον μπορεί να γίνει λόγος για μια διπλωματική αποστολή κατ’ εντολή του ΝΑΤΟ, η οποία απαιτεί από τον κυβερνήτη της φρεγάτας και το πλήρωμα συγκράτηση, υπομονή και αντοχή. Από κοινού με άλλα πλοία μιας μόνιμης ναυτικής ομάδας επέμβασης του ΝΑΤΟ βρίσκονται εδώ και μήνες στα νησιά για να επιτηρήσουν με τα ηλεκτρονικά τους μάτια και αυτιά τον θαλάσσιο χώρο. Όπως δηλώνει ο κυβερνήτης, πρόκειται για «καταστολή της εγκληματικότητας των διακινητών». Ο ίδιος προσθέτει ότι το ΝΑΤΟ επιθυμεί παράλληλα τον «έλεγχο των τοπικών δρώντων όσον αφορά τον αν εκπληρώνουν τις διεθνείς τους υποχρεώσεις».

Πράγμα που σημαίνει ότι οι Τούρκοι που για το λόγο αυτό έλαβαν δισεκατομμύρια από την ΕΕ επιτηρούνται στενά για να αποτρέψουν πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία ή το Αφγανιστάν, από το Πακιστάν ή το Ιράν από την επικίνδυνη μετάβαση στα ελληνικά νησιά.

Ακόμα και οι Έλληνες γνωρίζουν από την άνοιξη του 2016 ότι η θάλασσα και κατά μήκος των ακτών ελάχιστα μπορεί να επιτηρηθεί.

Ο σκληρός χειρισμός, στον οποίο είναι μεταξύ τους συνηθισμένο το τουρκικό και το ελληνικό Ναυτικό σε αυτήν την περιοχή, έκτοτε επιτηρείται βασικά και τουλάχιστον ελέγχεται.

Ως προς αυτό είναι πεπεισμένος και ο Φολκερ Μπλάτσε, ο πλοίαρχος είναι ταυτόχρονα διοικητής ενός μέρους της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και κατά κάποιο τρόπο διπλωματική κεφαλή της αποστολής. Ο ίδιος θα πρέπει να συμβάλει στο ότι στο κατάστρωμα της «Bayern» δεν θα δουλεύουν μόνο Γερμανοί, αλλά και μερικοί Έλληνες και Τούρκοι αξιωματικοί όπως και ένας Νορβηγός εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Frontex, που επίσης επιχειρούν με αρκετά πλοία στα θαλάσσια ύδατα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact