ΚΟΣΜΟΣ

Η γυναίκα που αρνήθηκε να δώσει το χέρι της και κέρδισε αποζημίωση 4.350 δολάρια

Μια μουσουλμάνα κέρδισε υπόθεση εναντίον εταιρείας για διάκριση εις βάρος της στη Σουηδία

Μία Σουηδή μουσουλμάνα στο θρήσκευμα κέρδισε αποζημίωση, αφού η συνέντευξη που έδινε για δουλειά, διακόπηκε απότομα όταν αρνήθηκε να κάνει χειραψία.

Η 24χρονη Farah Alhajeh, η οποία έκανε αίτηση για να εργαστεί ως διερμηνέας, αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στον άνδρα που της έκανε τη συνέντευξη, για θρησκευτικούς λόγους.

Αντ’ αυτού έβαλε το χέρι της στο ύψος της καρδιάς για χαιρετισμό.

Το σουηδικό δικαστήριο για εργατικές υποθέσεις αποφάσισε ότι η εταιρεία έκανε διάκριση εναντίον της και διέταξε να την αποζημιώσει με 40.000 σουηδικές κορόνες (4.350 δολάρια).

Κάποιοι μουσουλμάνοι αποφεύγουν τη σωματική επαφή με άτομα του αντίθετου φύλου, εκτός από αυτούς που ανήκουν στον στενό οικογενειακό τους κύκλο.

Ωστόσο οι χειραψίες είναι κάτι το σύνηθες σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον η νομοθεσία κατά των διακρίσεων μπορεί να απαγορεύει οι εταιρείες και οι δημόσιοι φορείς να φέρονται με διαφορετικό τρόπο στους ανθρώπους εξαιτίας του φύλου τους.

Το γραφείο του συνηγόρου του πολίτη, που εκπροσώπησε την Alhajeh, τόνισε ότι το δικαστήριο έλαβε υπ’ όψιν «τα συμφέροντα του εργοδότη, τα ατομικά δικαιώματα στη σωματική ακεραιότητα και τη σημασία το κράτος να διατηρήσει το καθεστώς προστασίας των θρησκευτικών ελευθεριών».

Η άρνηση της 24χρονης να δώσει το χέρι της για θρησκευτικούς λόγους προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, απεφάνθη το δικαστήριο, και η πολιτική της εταιρείας να απαιτεί συγκεκριμένο χαιρετισμό είναι επιβλαβής για τους μουσουλμάνους.

Όπως αναφέρει το BBC, το δικαστήριο διαφώνησε ως προς τον ισχυρισμό των εκπροσώπων της εταιρείας ότι η προσέγγιση της Alhajeh για τις χειραψίες θα δημιουργούσε πρόβλημα στην επικοινωνία της ως διερμηνέας.

«Πιστεύω στον Θεό, κάτι που είναι πολύ σπάνιο στη Σουηδία… και θα έπρεπε να μπορώ να το κάνω, καθώς δεν βλάπτω κανέναν» τόνισε η 24χρονη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact