ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Ποιος είναι ο «χίπστερ» τζιχαντιστής του ΙΚΙΛ


Από το πανεπιστήμιο του Καΐρου στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε

 

Ανεβασμένος σε ένα άλογο, στροβιλίζει στον αέρα ένα μαχαίρι, ενώ οι μπούκλες από τα μαλλιά του τραντάζονται σαν ελατήρια. Η όψη του άγρια, αλλά τα γυαλιά με το μαύρο σκελετό προδίδουν διαφορετικό ύφος από αυτό που επιχειρεί να προβάλει…

Ο λόγος για τον «χίπστερ» τζιχαντιστή που άφησε πίσω του το πανεπιστήμιο στο Κάιρο και την οικογένειά του για να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε που προελαύνει στις ιρακινές πόλεις.

Ο 23χρονος Ισλάμ Γιακέν που ολοκλήρωσε το γαλλικό Λύκειο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νομική του πανεπιστημίου Αιν Σαμς, πολύγλωσσος και παθιασμένος με τη φυσική αγωγή, επέλεξε να εγκαταλείψει την γενέτειρά του και να γίνει ένας από τους τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ.

Όπως αναφέρει o Telegraph, στο Κάιρο πολλοί είναι εκείνοι που τον χαρακτηρίζουν «χίπστερ τζιχανιστή», ενώ σύμφωνα με τους φίλους του κανείς δε μπορούσε να φανταστεί ότι ο νεαρός θα άλλαζε τόσο δραστικά τη ζωή του.

Λάτρης της φυσικής αγωγής, φροντίζει να ενημερώνει τους διαδικτυακούς φίλους του στον τόπο κοινωνικής δικτύωσης VK, με φωτογραφίες που τον απεικονίζουν ημίγυμνο και αναδεικνύουν τους μύες του.

Μάλιστα, η εμμονή του για το καλογυμνασμένο του κορμί είναι εμφανής καθώς οι περισσότερες λήψεις προέρχονται από γυμναστήριο με στόχο τον εντυπωσιασμό.

Παράλληλα, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter εξυμνεί το «χαλιφάτο» του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκαντί, επικεφαλής του ΙΚΙΛ, και αναρτά φωτογραφίες από αποκεφαλισμένα πτώματα.

Η αντίδραση των παλιών του φίλων είναι ενδεικτική της αλλαγής που έχει σημειώσει στη ζωή του, με πολλούς να δηλώνουν τρομαγμένοι από την επιλογή του.

Από την άλλη, η οικογένειά του δηλώνει άγνοια για την απόφαση του 23χρονου, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν αντιληφθεί τις προθέσεις του.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Telegraph, ο Γιακέν είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον που δείχνει ο Τύπος για την περίπτωσή του και, μάλιστα, ευχαρίστησε τις εφημερίδες και τους τηλεοπτικούς σταθμούς που τον βοηθούν να κινητοποιήσει το κοινό για τον σκοπό του ΙΚΙΛ.

Άγνωστος παραμένει ο λόγος για τον οποίο ένας απόφοιτος Νομικής με δυνατότητες και προοπτική εγκαταλείπει τη χώρα και την οικογένειά του για να ενταχθεί στην ομάδα αιμοδιψών δολοφόνων…

 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact