ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αυστηρή προειδοποίηση του Τραμπ προς την Τουρκία

«Δεν θα αποδεχθώ χωρίς να κάνω τίποτα τη συνεχιζόμενη κράτηση του πάστορα Μπράνσον»

Νέα αυστηρή προειδοποίηση με αποδέκτη την Άγκυρα έκανε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως η χώρα του δεν θα αποδεχτεί την κράτηση του χριστιανού πάστορα Άντριου Μπράνσον από τις τουρκικές αρχές «χωρίς να κάνει τίποτα», μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών απείλησε την Άγκυρα με νέες κυρώσεις.

«Θα έπρεπε να μας τον έχουν δώσει πίσω εδώ και πολύ καιρό και η Τουρκία, κατά την άποψή μου, ενήργησε πολύ, πολύ άσχημα» είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Επομένως, δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος αυτής της ιστορίας. Δεν πρόκειται να το δεχτούμε χωρίς να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας», συνέχισε.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η Τουρκία αρνήθηκε και πάλι να άρει τον κατ’ οίκον περιορισμό του πάστορα Μπράνσον. Αφού έγινε γνωστή η είδηση, η ισοτιμία της λίρας, η οποία έχει χάσει φέτος περίπου το 40% της αξίας της, έπεσε στις 6,21 λίρες στο δολάριο, από τις 6,04 που ήταν προηγουμένως.

Ο συνήγορος του πάστορα Μπράνσον, ο Τζεμ Χαλαβούρτ, δήλωσε πως θα καταθέσει και πάλι προσφυγή σε δύο εβδομάδες. Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, είχαν απειλήσει σήμερα ότι θα επιβάλουν και νέες, αν ο πάστορας δεν απελευθερωθεί.

Μόλις πριν από δύο μέρες και όπως είχε μεταδώσει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, δικαστήριο της Σμύρνης (δυτικά) είχε απορρίψει την προσφυγή που είχε καταθέσει ο πάστορας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως ένα άλλο δικαστήριο θα εξετάσει το αίτημά του.

Ο Άντριου Μπράνσον, που κατάγεται από τη Βόρεια Καρολίνα, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις τουρκικές αρχές που τον κατηγορούν για κατασκοπεία και «τρομοκρατικές» δραστηριότητες.

Έπειτα από έναν και πλέον χρόνο προφυλάκισης, τέθηκε τον Ιούλιο σε περιορισμό κατ΄οίκον, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αφεθεί ελεύθερος και να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact