ΚΟΣΜΟΣ

«Πούτιν και Τραμπ δεν συζήτησαν για άρση ή ελάφρυνση των κυρώσεων»

Η τοποθέτηση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου προέδρου

Στο θέμα της συνάντησης των Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι και σχετικά με το εάν ο Αμερικανός πρόεδρος είχε θέσει ζήτημα σχετικά με τις ενέργειες που θα ανέμενε από τη Μόσχα, προκειμένου να μετριάσει ή να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκό.

Η απάντησή του σχετικά με συγκεκριμένο ερώτημα ήταν η εξής λιτή, «όχι», ενώ διευκρίνισε ότι «γενικά δεν έγινε συζήτηση γι’ αυτό». Το Κρεμλίνο περιμένει συγκεκριμένες προτάσεις όσον αφορά τη συνεργασία για τη διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία και την Ουκρανία, την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ είχε θέσει ως όρο για την άρση των κυρώσεων, δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Πρέπει να καταλάβουμε, για ποιους συγκεκριμένα όρους γίνεται λόγος. Αναμφίβολα χαιρετίζουμε τις δηλώσεις που δείχνουν προθυμία για συνεργασία, αλλά θα χαιρετίζαμε πολύ περισσότερο κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες», συμπλήρωσε σχετικά, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου είπε επίσης, ότι Μόσχα και Ουάσιγκτον δεν συζήτησαν το θέμα του περιορισμού της στρατιωτικής παρουσίας του Ιράν στην Συρία. «Το ζήτημα του περιορισμού δεν συζητήθηκε», σύμφωνα με τον Πεσκόφ.

Νωρίτερα, διάφορα ΜΜΕ του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, είχαν μεταδώσει δηλώσεις του συμβούλου επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, Τζον Μπόλτον, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία όπως το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες τάσσονται υπέρ του περιορισμού της ιρανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact