ΚΟΣΜΟΣ

«Ψυχρός πόλεμος» Ελλάδας-Ρωσίας: Αντίποινα απο Πούτιν μετά την απέλαση των Ρώσων διπλωματών;

Σε λίγο ανακοινώνεται στην Μόσχα από το ΥΠΕΞ οι ρωσικές κυρώσεις-απάντηση στις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και τα 3 βασικά σενάρια που επικρατούν αυτή την στιγμή είναι τα εξής:

Το καλό σενάριο

Η Μόσχα περιορίζεται στην απέλαση δύο Ελλήνων αξιωματούχων αντίστοιχου βαθμού από την πρεσβεία στην Μόσχα και το προξενείο στην Αγία Πετρούπολη.

Κατά βάση ή θα απελάσεις τέσσερις διπλωμάτες ή θα απελάσει δύο και θα απαγορεύσει την έλευση άλλων δύο. Δηλαδή θα υπάρξει απλά μια ισοδύναμη απάντηση και τίποτα άλλο

Αν πάμε στο πρώτο σενάριο τότε δείχνει διάθεση αποκλιμάκωσης σκεπτόμενη προφανώς σε πολύ καλύτερες ημέρες στο μέλλον ίσως και με κάποια άλλη κυβέρνηση. Άλλωστε λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψιν στην Μόσχα τον διαχωρισμό μεταξύ ελληνικού λαού και ελληνικών κυβερνήσεων όπως άλλωστε δήλωσε και χθες η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα:

«Αυτό που έχουμε αντιληφθεί είναι ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να βρίσκεται σε επικοινωνία με τους Ρώσους εταίρους του και όχι να υποφέρει από βρώμικες προβοκάτσιες, όπως αυτές που δυστυχώς η Αθήνα έχει συρθεί τελευταία»

Το μεσαίο» σενάριο λέει πως απελαύνονται 2+2 Έλληνες αξιωματούχοι και παγώνει η ελληνορωσική στρατιωτική συνεργασία που σημαίνει ότι διακόπτονται οι ροές ανταλλακτικών πράγμα δύσκολο να συμβεί κατά την εκτίμησή μας.

Το δεύτερο σενάριο μπορεί να έχει και παραλλαγές, δηλαδή να υπάρξουν άλλα μέτρα που αφορούν τις ελληνικές εξαγωγές στην Ρωσία οι οποίες αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται δια της πλάγιας οδού από Σερβία, Μαυροβούνιο και Λευκορωσία.

Το τρίτο και χειρότερο σενάριο λέει πως απελαύνονται 4 Έλληνες διπλωμάτες και εκδίδεται και ταξιδιωτική οδηγία.

Αν πάμε στο τρίτο σενάριο θα είναι καταστροφικό για την ελληνική οικονομία γιατί θα εκτροχιάσει ολο το πρόγραμμα δεδομένο οτ θα υπάρξει απώλεια μισού δισεκατομμυρίου ευρώ τουλάχιστον που θα είναι αδύνατον να αναπληρωθούν μέσα στο 2018 και θα πρέπει να υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα εισοδηματικού χαρακτήρα για να βρεθούν.

Μένει να δούμε τι θα επιλέξει τελικά η Μόσχα. Ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε τι θα γίνει στο μέλλον και με τις επισκέψεις Λαβρόφ στην Αθήνα και Α.Τσίπρα στην Μόσχα

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact