ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Σεφτέ» με Χριστοδουλόπουλο

Δείχνει να συνέρχεται… Νικηφόρο ήταν το τελευταίο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο εξωτερικό, καθώς την Πέμπτη (26/7) επικράτησε με 1-0 της τουρκικής Γκεζτέπε στο Άρνεμ της Ολλανδίας, παρουσιάζοντας θετική εικόνα, ανασταλτικά κυρίως, και με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν συγκεντρωμένοι, σοβαροί, έδειξαν διάθεση και φαίνεται ότι το… καμπανάκι που χτύπησε ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το ματς με την Αϊντχόφεν έπιασε τόπο, αφού τα φθηνά λάθη εξαλείφθηκαν και η ομάδα της γειτονικής χώρας, που τερμάτισε 6η πέρσι στο πρωτάθλημά της, δεν δημιούργησε ιδιαίτερες ευκαιρίες.

Από την πλευρά του, ο Χριστοδουλόπουλος στα 72 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, έχοντας γκολ και δοκάρι στο ενεργητικό του, με τον Φετφατζίδη σε επιτελικό ρόλο να δείχνει περισσότερα πράγματα απ’ όσα έχει δείξει ως εξτρέμ.

Εξαιρετικός ανασταλτικά και ο Μασούρας στο δεξί άκρο της άμυνας, θετικός ο Χατζισαφί παίζοντας στον άξονα, αν και σίγουρα δεν μπορεί να λογίζεται ως αμυντικός χαφ, βελτιωμένος και με το μυαλό του στο κεφάλι ο Σισέ αυτή τη φορά.

Ο Μαρτίνς δεν χρησιμοποίησε τους Φορτούνη, Ποντένσε και Βούκοβιτς, ενώ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Μιράντα, για τον οποίο, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα στην ημέρα, υπάρχει δυσφορία από τη διοίκηση για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του.

Πρώτο γκολ για τον Λάζαρο…

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά, ήταν προσεκτικός στα μετόπισθεν, ενώ επιθετικά ο Χριστοδουλόπουλος ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος.

Ο 31χρονος εξτρέμ, μάλιστα, πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα, βρίσκοντας δίχτυα με κοντινή κεφαλιά στο 13′, ενώ δύο λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι με υπέροχη εκτέλεση φάουλ.

Γενικά, οι παίκτες του Μαρτίνς απέφυγαν τα λάθη στην άμυνα, χωρίς πάντως να είναι ιδιαίτερα δημιουργικοί επιθετικά, σε μια σχετικά καλή εμφάνιση.

Μπορούσε και δεύτερο γκολ…
Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ο ρυθμός ήταν χαμηλός μέχρι το 60′, αλλά στο τελευταίο ημίωρο οι δύο ομάδες ανέβασαν ταχύτητα και ο Ολυμπιακός είχε καλές ευκαιρίες με τον Ανσαριφάρντ και τον Μάνο να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα.

Ο Μαρτίνς, λοιπόν, δοκίμασε και το 4-4-2 με τον Ιρανό φορ και τον πρώην άσο του ΟΦΗ μαζί στην επίθεση, με την ομάδα του να παραμένει αξιόπιστη αμυντικά.

Οι Τούρκοι δεν απείλησαν σημαντικά την εστία του Χουτεσιώτη και γενικότερα οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν σημάδια βελτίωσης σε σχέση με το αρνητικό πρόσωπο που είχαν παρουσιάσει στα ματς με Γκενκ και Αϊντχόφεν.

ΓΚΕΖΤΕΠΕ: Γκεκτούγκ (46′ Μπιλέ), Αντάμα Τραορέ (63′ Γκρίλο), Ρέις (63′ Εμίρ), Σινεμρέ, Γκασάμα (63′ Καγιάν), Πόκο, Κάστρο, Ενγκάντο (74′ Καντά), Μπινγκιούλ, Ακμπουνάρ, Γκουφράν (88′ Ενές).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μασούρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης (81′ Τσιμίκας), Ανδρούτσος, Χατζισαφί, Πάρντο (81′ Ευαγγέλου), Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος (72′ Μάνος), Ανσαριφάρντ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact