ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» Σύψα για τοπικά lockdown από την επόμενη εβδομάδα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για lockdown άφησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας παραπέμποντας για τις αποφάσεις στην επόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε «το λεκανοπέδιο της Αττικής παρακολουθείται στενά και αν χρειαστεί να ληφθούν μέτρα θα ληφθούν».

«Σήμερα ακόμα δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε ιδιαίτερη παρέμβαση για κάποιες από τις περιοχές που ανησυχούμε αλλά είναι κάτω από το μικροσκόπιό μας» πρόσθεσε το μέλος της επιτροπής των ειδικών απαντώντας με τη λέξη «ακριβώς» στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο lockdown για τις περιοχές που προβληματίζουν.

Παρέπεμψε, δε, για τις σχετικές αποφάσεις στην επόμενη εβδομάδα.

«Περιμένουμε να δούμε την επίδραση των εορτών στην επιδημία στην Ελλάδα. Κάποιες συνέπειες θα τις δούμε από τις συμπεριφορές την περίοδο των εορτών, το ερώτημα θα είναι πόσο σημαντικές θα είναι στα μέσα Ιανουαρίου» συμπλήρωσε ο κ. Σύψας.

Προειδοποίησε, επίσης, ότι «κάθε περιοχή που τη θεωρούμε εξαιρετική μπορεί η εικόνα της ανατραπεί σε μια εβδομάδα και να υπάρξει «έκρηξη» παραπέμποντας στην περίπτωση της Καλύμνου όπου, όπως είπε, «υπήρξε ένα κοινωνικό γεγονός από το οποίο υπήρξε διασπορά του κορονοϊού».

Την Τρίτη κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για τις περιοχές που παρακολουθούνται στενά λόγο του επιδημιολογικού τους φορτίου κάνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας.

Όπως είπε το επιδημολογικό φορτίο δείχνει να επιμένει

  • στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας,
  • στον δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας
  • στον δήμο Περιστερίου,
  • στον δήμο Ιλίου και Αχαρνών
  • στην περιοχή του Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής
  • στην Κάλυμνο
  • στον δήμο Ασπροπύργου
  • στον δήμο Ελευσίνας
  • στην Κοζάνη
  • στον δήμο Εορδαίας
  • στον δήμο Βοΐου

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους ειδικά αυτών των περιοχών «να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί» ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά της επιδημίας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact