ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό θα γίνει με τα σχολεία φέτος…

Είναι, εδώ και σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο, ένα συνεχές σκοτσέζικο ντους, από κείνα που το κρύο με το ζεστό νερό αλλάζουν συνεχώς «θέσεις», με αποτέλεσμα τα νεύρα του… λουόμενου να γίνουν κρόσσια και να θέλει να ουρλιάξει μέχρι να του μείνουν τα πνευμόνια στο χέρι.

Το “Closed” διαδέχεται το “Open” και τούμπαλιν, με αποτέλεσμα άπαντες να τα έχουν χαμένα. Η φυσικά παρουσία στην τάξη δίνει τη θέση της στην τηλεκπαίδευση, η οποία αρνείται μετά για μεγάλα διαστήματα να ξεκουμπιστεί και γίνεται, δυστυχώς, δεύτερη φύση των μαθητών.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει απτόητος την παγκόσμια επέλασή του, με τη χώρα μας να μη διάγει και τις καλύτερες μέρες της. Παρά το γεγονός πως βαδίζουμε στον 5ο συνεχόμενο μήνα της καραντίνας ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων παραμένει εξαιρετικά υψηλός, με αποτέλεσμα ν’ «ανοιγοκλείνουν» τα πάντα- και τα σχολεία δεν αποτελούν εξαίρεση.

Οι μαθητές του δημοτικού είναι εκείνοι που σ’ αυτή την εξωφρενική χρονιά έχουν περάσει τις περισσότερες ώρες στις σχολικές αίθουσες, την στιγμή που αυτοί του γυμνασίου και του λυκείου (κυρίως) έχουν ξεχάσει τι θα πει «τάξη» και κάνουν τα μαθήματά τους μέσω υπολογιστή.

Δεδομένης της επιδημιολογικής εικόνας της Ελλάδος- με την συντριπτική πλειονότητα των περιοχών να είναι στο κόκκινο- τα σχολεία έκλεισαν γι’ ακόμα μία φορά και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές χορεύουν απεχθές βαλς με την διδακτική παράνοια.

Εδώ που φτάσαμε, με τη μέθοδο των μέτρων για δύο εβδομάδες, και λαμβάνοντας υπόψη πως υπό νορμάλ συνθήκες θα έμεναν περίπου 2.5 μήνες για το τέλος του σχολικού έτους, καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής με την εκπαίδευση πως η χρονιά απλά δεν βγαίνει. Οι μαθητές θα χάσουν μεγάλο μέρος της ύλης και γι’ αυτό θα προσπαθήσει να γίνει η δουλειά με έντεχνα μπαλώματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες λοιπόν, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στα ακόλουθα μέτρα- τα οποία θ’ ανακοινωθούν και επισήμως στο εγγύς μέλλον:

  • Η σχολική χρονιά θα παραταθεί, ούτως ώστε όταν «ανοίξει» ο καιρός να κάνουν τα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερα μαθήματα για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Τα τέλη Ιουνίου ή ακόμα και το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου είναι ημερομηνίες που θα πέσουν στο τραπέζι
  • Μαθήματα μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μειωθούν τα δεδομένα κενά
  • Για τους μαθητές του λυκείου που δίνουν πανελλήνιες δε θα εφαρμοστεί για φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ένα αίτημα που από το Υπουργείο στο πρόσφατο παρελθόν δεν έγινε δεκτό, όμως τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι ειδήμονες ρέπουν προς το «ναι»
  • Το τελευταίο μέτρο- που για την ώρα έχει αρκετούς «πολέμιους»- είναι να μην υπάρξουν προαγωγικές εξετάσεις και να ολοκληρωθεί η χρονιά χωρίς αυτές, καθώς είναι πολύ δύσκολο για τα παιδιά να εξεταστούν σε πράγματα που έχουν διδαχθεί πλημμελώς

Μένει να φανεί πότε το Υπουργείο Παιδείας θα τοποθετηθεί επισήμως επί των φλεγόντων αυτών ζητημάτων, αν και απ’ ό,τι φαίνεται τα περισσότερα εκ των ανωτέρω έχουν «κλειδώσει».

Τα υπόλοιπα στις, σουρεαλιστικής υφής, σχολικές μας «οθόνες»…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact