ΚΟΣΜΟΣ

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη Μέση Ανατολή, με την ένταση ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα να φτάνει στο απόλυτο αποκορύφωμα. Η Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM) έδωσε στη φόρα ένα βίντεο μόλις 33 δευτερολέπτων από την Επιχείρηση «Επική Οργή». Τα πλάνα δείχνουν τα σφοδρά αμερικανικά χτυπήματα σε 30 διαφορετικές ιρανικές τοποθεσίες, τα οποία οδήγησαν στον θάνατο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ.

Μαζί με το βίντεο που ανέβασαν στο X (πρώην Twitter), οι Αμερικανοί έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Το ιρανικό καθεστώς προειδοποιήθηκε. Η CENTCOM αναλαμβάνει τώρα ταχεία και αποφασιστική δράση».

Η απάντηση του Ιράν: Αντίποινα σε αμερικανικές βάσεις παντού

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Τεχεράνη δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Σε αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη τους, οι ιρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν άμεσα επιθέσεις στο Ισραήλ, αλλά και σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλη την περιοχή. Στο στόχαστρο μπήκαν εγκαταστάσεις από το Μπαχρέιν και το Κουβέιτ, μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία.

Οι Φρουροί της Επανάστασης «βράζουν» και ορκίζονται να τιμωρήσουν αμείλικτα τους «δολοφόνους» του Χαμενεΐ, μετά την επίσημη επιβεβαίωση του θανάτου του την Κυριακή (1 Μαρτίου). Μάλιστα, προειδοποιούν για το ξεκίνημα της πιο σκληρής στρατιωτικής επιχείρησης που έχει δει ποτέ η περιοχή.

«Η πιο άγρια επιθετική επιχείρηση στην ιστορία των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν θα ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Φρουροί σε ανακοίνωσή τους.

Πεζεσκιάν: «Θα τους κάνουμε να το μετανιώσουν»

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ιρανός πρόεδρος, Μασούντ Πεζεσκιάν. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι το «καθαρό αίμα» του Αλί Χοσεΐνι Χαμενεΐ θα «εξαλείψει την αμερικανο-σιωνιστική καταπίεση και το έγκλημα».

«Και αυτή τη φορά, με όλη μας τη δύναμη και την αποφασιστικότητά μας, με την υποστήριξη του ισλαμικού έθνους και των ελεύθερων λαών του κόσμου, θα κάνουμε τους δράστες και τους διοικητές αυτού του μεγάλου εγκλήματος να το μετανιώσουν», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της χώρας του.

Εν τω μεταξύ, το Ιράν έχει ουσιαστικά παραλύσει, καθώς η κυβέρνηση κήρυξε 40 ημέρες εθνικού πένθους και επτά ημέρες γενικής δημόσιας αργίας για να τιμήσει τη μνήμη του Χαμενεΐ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact