ΚΟΣΜΟΣ

100 νεκροί ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης -700 πνιγμοί στη Μεσόγειο σε μια εβδομάδα

Οι σοροί τουλάχιστον 117 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης. 

Το θέαμα κόβει την ανάσα. Η παραλία της δυτικής πόλης Ζουάρα έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο προσφύγων, γεμάτη με σορούς νεκρών σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το τοπικό παράρτημα της Ερυθράς Ημισελήνου και την μη κυβερνητική οργάνωση Migrant Report.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική ιταλική εφημερίδα La Repubblica, στην πλειονότητά τους οι πρόσφυγες προέρχονται από την υποσαχάρια Αφρική. 
Δεν είναι σαφές πότε σημειώθηκε το ναυάγιο γιατί τα πτώματα ήταν σε αποσύνθεση και δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί πότε πνίγηκαν.

Ο εκπρόσωπος του λιβυκού ναυτικού δήλωσε την ίδια στιγμή πως περισσότεροι από 100 σοροί προσφύγων έχουν περισυλλεγεί στα ανοιχτά της Λιβύης μετά την ανατροπή πλοιαρίου στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR) εκφράζει φόβους ότι περισσότεροι από 700 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια στη Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact