ΕΛΛΑΔΑ

2 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 ευρώ για οδηγό που σκότωσε σκυλάκι στη Ρόδο

Οδηγός αυτοκινήτου καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, διότι παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του μικρό σκυλί.

Η απόφαση εκδόθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου που εκδίκασε την υπόθεση. Ο εισαγγελέας Έδρας ζήτησε να μην ανασταλεί η απόφαση, αλλά το δικαστήριο την ανέστειλε επί τριετία.

Κατά της απόφασης ο 60χρονος άσκησε έφεση κι έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης ύστερα από καταγγελία του Φιλοζωικό Σωματείο της Ρόδου «Τυχερές Πατούσες».

Σύμφωνα με την καταγγελία, το 2015 ο 60χρονος εκινείτο με το αυτοκίνητό του στην περιοχή Φαληράκι και παρέσυρε ένα μικρόσωμο σκυλάκι, το οποίο τραυμάτισε θανάσιμα. Σύμφωνα, δε, με όσα αναφέρονταν στην καταγγελία, αλλά και την απόφαση του δικαστηρίου, ο οδηγός φέρεται να είχε τη δυνατότητα να αποφύγει το ζώο, αλλά δεν το έπραξε. Το σκηνικό είδαν αυτόπτες μάρτυρες που συγκράτησαν τον αριθμό αυτοκινήτου του 60χρονου από τον οποίο εντοπίστηκε και η συνέχεια δόθηκε στο δικαστήριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact