ΚΟΣΜΟΣ

74 βουρδουλιές για τους κατόχους σκύλων στο Ιράν

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα χαρακτηρίζεται εγκληματική πράξη η κατοχή και η βόλτα σκύλων μέσα στις πόλεις προωθούν 32 βουλευτές του Ιράν προτείνοντας ως ποινή για τους παραβάτες, 74 βουρδουλιές.

Σύμφωνα με τα ιρανικά έθιμα τα ζώα είναι βρώμικα και γι’ αυτό στο Ιράν κατοικίδια έχουν λίγοι κάτοικοι κυρίως των βόρειων πλούσιων προαστίων της Τεχεράνης. Και επειδή προφανώς σε όλο τον κόσμο είναι κακό να τα βάζεις με τους πλούσιους, στην ίδια πρόταση προβλέπεται εναλλακτική ποινή προστίμου από 255 έως 2.550 ευρώ.

«Οι βόλτες και τα παιχνίδια με ζώα όπως τα σκυλιά και οι μαϊμούδες σε δημόσιους χώρους είναι επικίνδυνη για την υγεία και την ειρήνη των άλλων ανθρώπων, κυρίως των παιδιών και των γυναικών και είναι κατά της ισλαμικής μας κουλτούρας» αναφέρεται στη σχετική νομοθετική πρόταση.

Από την εφαρμογή του νόμου εξαιρούνται οι αστυνομικές δυνάμεις, οι αδειούχοι κυνηγοί, οι αγρότες και οι γεωργοί.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact