ΠΟΛΙΤΙΚΗ

750 κάμερες ανακοίνωσε ο Μπακογιάννης για να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα στην Αθήνα

Διαφώνησαν για τις κάμερες στους δρόμους ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Χάρης Δούκας κατά τη διάρκεια του debate στην ΕΡΤ.

Ο Δούκας πάλι είναι σε άλλο πλανήτη, θέλει έναν αστυνομικό σε κάθε παιδική χαρά και θεωρεί πως δεν είναι προτεραιότητα οι κάμερες.

Στο πλαίσιο της δεύτερης θεματικής ενότητας, που αφορά την ασφάλεια, ο Kώστας Μπακογιάννης επισήμανε ότι θα τοποθετηθούν κάμερες σε 750 σημεία της πόλης, με τον κ. Δούκα να απαντά ότι οι κάμερες δεν είναι προτεραιότητά του.

«Η ασφάλεια είναι η βάση. Λέμε ναι στις κάμερες, δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε γειτονιά. Συμφωνήσαμε με τον υπουργό, τον κ. Οικονόμου να βάλουμε κάμερες σε 750 σημεία της πόλης» απάντησε ο κ. Μπακογιάννης στην ερώτηση για την ασφάλεια στην πόλη,

Και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα αντικειμενικό πρόβλημα ασφάλειας. Πρέπει να αλλάξει το μοντέλο. Προληπτική κοινοτική αστυνόμευση, δηλαδή τον αστυνομικό της γειτονιάς. Χρειάζονται επιπλέον δυνάμεις. Και θέλει συνεργασία του δήμου Αθηναίων με την Ελληνική Αστυνομία, την οποία έχουμε ξεκινήσει από το 2019. Και φυσικά η πρόληψη. Φως δηλαδή. Αυτή τη στιγμή αλλάζουμε 43.500 φωτιστικά σε όλη την Αθήνα με led. Όπως επίσης να συνεργαστούμε με τον ΟΚΑΝΑ και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε. Έχουμε τον νέο ξενώνα μεταβατικής φιλοξενίας, που σώζει ανθρώπινες ζωές. Έχουμε τους χώρους ελεγχόμενης χρήσης, πρέπει όμως να το διευρύνουμε. Και πρέπει να δούμε και το θεσμικό πλαίσιο σε συνεργασία με την κυβέρνηση, να εκσυγχρονιστούμε».

Από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας ανέφερε ότι για να είναι μία πλατεία ασφαλής, πρέπει να είναι καθαρή και φωτισμένη. «Ο φωτισμός είναι ζητούμενο» είπε. Ανέφερε επίσης ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι υποστελεχωμένη και δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο της στην πάταξη της μικροεγκληματικότητας. «Δεν είναι προτεραιότητά μου οι κάμερες», τονισε.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact