ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουντής: Δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία

«Τα πράγματα δείχνουν ότι δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Χουντής, σχολιάζοντας σήμερα το πρωί την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup και το κατά πόσο οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην εξεύρεση λύσης.

«Και η δική μου η πληροφόρηση είναι ότι δεν είμαστε κοντά ή τουλάχιστον έτσι φαίνονται τα πράγματα. Θα φανεί από την αποτύπωση που θα κάνουν οι δύο πλευρές, εμείς και το τεχνικό επιτελείο από εκεί, των εκθέσεων. Θα δώσουν δηλαδή τις εκθέσεις και εκεί στη σύγκριση των εκθέσεων θα φανεί πόσο κοντά είμαστε ή πόσο μακριά», τόνισε ο κ. Χουντής, μιλώντας στον Real FM.

Και σημείωσε: «Εγώ κρατώ, πέρα από τις πληροφορίες από την τεχνική καταγραφή των προτάσεων, την πολιτική πλευρά. Δηλαδή πως επενδύονται, σε αυτό το επίπεδο διαπραγματεύσεων, οι πολιτικές. Και βλέπω, όπως βλέπετε και εσείς, τη στάση από ορισμένες δυνάμεις, ενδεχομένως τους Γερμανούς κυρίως ότι εδώ πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Από τη δική μας την πλευρά και όχι μόνο ως εκφώνηση αλλά και ως δέσμευση απέναντι σε αυτό το κίνημα της υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης που ξεδιπλώνεται πανευρωπαϊκά, εμείς λέμε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η λαϊκή κυριαρχία. Θέλουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα στο οποίο είμαστε δεσμευμένοι και σεβόμαστε βεβαίως και τα δικαιώματα των εταίρων. Αυτή η πολιτική επένδυση είναι που με κάνει να βλέπω ότι δεν έχουμε ακόμα τα βήματα που θα θέλαμε, παρά το γεγονός ότι η συζήτηση παίρνει έτσι κι αλλιώς πολιτικό χαρακτήρα».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact