ΕΛΛΑΔΑ

Athens Check Point: Στο πλευρό των κρατουμένων στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού


-Τραμπουκισμούς και άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού καταγγέλλει μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης

«Το να προσπαθείς να βοηθήσεις έναν άνθρωπο που αυτή τη στιγμή είναι στη φυλακή και δη στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού είναι αυτονόητο για εμάς ως οργάνωση», θα σημειώσει ο εκπρόσωπος του Athens Check Point Στέργιος Μάτης τον οποίο συνάντησε το protothema.gr. Ο Στέργιος μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας, το Ζακ, τον Πάνο και τον επικεφαλής του προγράμματος στήριξης κρατουμένων στο νοσοκομείο Κορυδαλλού Γιώργο Παπαδοπετράκη, από πολύ νωρίς δέχονται στα γραφεία της οργάνωσης δέματα με ρούχα, παπούτσια και ό,τι άλλο δεν είναι χρήσιμο σε κάποιον και θέλει να το δώσει κάπου και να μην το πετάξει απλά στα σκουπίδια.

«Μια μπλούζα, ένα παντελόνι είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα για ανθρώπους που αυτή τη στιγμή είναι κλεισμένοι στη φυλακή, δεν έχουν κάτι να περιμένουν από πουθενά και εκτός του πρακτικού του όλου θέματος θα τους δώσουμε και μια μορφή χαράς», λέει ο Στέργιος.

Εκείνος και η υπόλοιπη ομάδα επισκέπτονται την πτέρυγα του νοσοκομείου κάθε εβδομάδα και προσπαθούν να δίνουν συμβουλές και κουράγιο στους ανθρώπους που είναι εκεί.

«Είναι δύσκολες, απάνθρωπες, άθλιες οι συνθήκες των κρατουμένων στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και το χειρότερο όλων είναι πως μεταξύ αυτών που είναι στο νοσοκομείο είναι και άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV οι οποίοι δέχονται επιπλέον και έναν τρομερό πόλεμο, υφίστανται ένα καθημερινό τραμπουκισμό», τονίζει ο Στέργιος Μάτης μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr.

Τα παιδιά της ομάδας ενημέρωσης για τη σεξουαλική προφύλαξη και για οτιδήποτε αφορά τον ιό του αιώνα, τον HIV δηλαδή, είναι εκεί και όπως λένε έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολλούς ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών.

Το σημαντικό για αυτούς είναι το ότι όλοι πια επιθυμούν να ενημερώνονται χωρίς να φοβούνται.
Σε αυτό το σκεπτικό καλούν ανθρώπους που αγαπούν τη ζωή και θέλουν να δίνουν στίγμα βοήθειας και έμπρακτης συμπαράστασης να δώσουν κάτι από αυτό που τους περισσεύει για ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

«Σε μία εποχή δύσκολη οικονομικά είναι ενθαρρυντικό πως η ανθρωπιά κερδίζει στα σημεία», καταλήγουν τα παιδιά της ομάδας.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact