ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπέρ του ευρώ το 63% των Ελλήνων

Τα χειρότερα δεν έχουν συμβεί ακόμη στην οικονομία εκτιμά το 61% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, κατατάσσοντας τη χώρα στην τέταρτη υψηλότερη αρνητική θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος της Ε.Ε. διαμορφώνεται στο 46% όσον αφορά την εξέλιξη στην αντίληψη για την εξέλιξη της κρίσης.

Υπέρ μιας Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, με ενιαίο νόμισμα το ευρώ, τάσσεται το 63% των Ελλήνων, έναντι του 56% των Ευρωπαίων (μέσος όρος Ε.Ε) που τηρούν θετική στάση προς το ευρώ. Αρνητική στάση για το ευρώ διατηρεί το 35% των Ελλήνων, που τάσσεται πολύ κοντά στον μέσο Ευρωπαίο (36%), όπως γράφει σήμερα η «Καθημερινή».

Επίσης, το 54% των Ελλήνων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα το μέλλον εκτός Ε.Ε (ευρωπαϊκός μέσος όρος 58%).

Το 89% των συμπολιτών μας (έναντι του 87% του μέσου όρου της Ε.Ε), δήλωσε ότι η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να καταφέρει να αντιμετωπίσει το μέλλον.

Από την άλλη, το 61% εκτιμά ότι τα χειρότερα δεν έχουν συμβεί ακόμη στην οικονομία και το 73% αγωνιά για τα οικονομικά του.

Σημειώνεται πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2014, πριν από την προκήρυξη των εκλογών του Ιανουαρίου.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact