ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκέψεις για αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Δεύτερες σκέψεις όσον αφορά το κούρεμα ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και το άνοιγμα των εκατό δόσεων σε όλους τους φορολογουμένους ακόμα και αν χρωστούν εκατομμύρια ευρώ άρχισαν να διατυπώνονται στους κόλπους της κυβέρνησης, ενώ πηγές της τρόικας διατυπώνουν έντονες ενστάσεις.

Αρμόδιες πηγές της Καραγιώργη Σερβίας διαβεβαιώνουν ότι η ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή και δεν αποσύρεται, αφήνεται όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις σε σχέση με όσα αρχικά ανακοινώθηκαν, γράφουν σήμερα «Τα Νέα». Ούτως ή άλλως, οι προτάσεις που ανακοινώθηκαν βρίσκονται σε διαβούλευση», σημειώνουν με νόημα πηγές του περιβάλλοντος της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι η κατεύθυνση και η φιλοσοφία της ρύθμισης δεν πρόκειται να αλλάξουν, προσθέτουν όμως ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή ειδικών προκειμένου να εξεταστούν τυχόν ζητήματα αναλογικότητας ή συνταγματικότητας τα οποία ενδεχομένως θα ανέκυπταν.

Τα αμφιλεγόμενα σημεία της προωθούμενης νέας ρύθμισης είναι επί της ουσίας δύο. Το πρώτο αφορά τη δυνατότητα που σχεδιάζεται να δοθεί σε φορολογουμένους έχουν χρέη από φόρους εισοδήματος ή χαράτσι ακινήτων έως τα τέλη του 2013, να ξοφλήσουν την οφειλή τους καταβάλλοντας τα μισά από τα χρέη τους. Όπως επισημαίνουν φοροτεχνικοί, με τις σχετικές διατάξεις ένας φορολογούμενος με ληξιπρόθεσμη οφειλή 1.000 ευρώ από φόρο εισοδήματος του 2012, θα μπορεί να πληρώσει με δύο χρόνια καθυστέρηση τα μισά και να κλείσει την εκκρεμότητα με την εφορία, την ώρα που άλλος φορολογούμενος με ίδια εισοδήματα και τον ίδιο φόρο δανείστηκε μέσω πιστωτικής κάρτας για να πληρώσει με τόκο εμπρόθεσμα τον φόρο του.

Το δεύτερο σημείο που προκαλεί δεύτερες σκέψεις αφορά τη δυνατότητα όλων των φορολογουμένων να ενταχθούν στις 100 δόσεις ανεξαρτήτως ύψους οφειλής μετά τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του ορίου οφειλής έως 1 εκατ. ευρώ για ένταξη στη ρύθμιση. Εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ενδεχόμενη αύξηση του ορίου αντί της απελευθέρωσή του.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact