ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαλαβάνη: Θα εφαρμοστεί η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο είναι και η τελευταία ευνοϊκή ευκαιρία που δίνεται στους οφειλέτες, διαμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Τόνισε πως νοικοκυριά – έστω και χαμηλών εισοδημάτων – που μπορούν μεν να αποπληρώσουν τα χρέη τους αλλά αποφεύγουν να ενταχθούν στη ρύθμιση θα χάσουν οριστικά την ευκαιρία, ενώ παράλληλα προειδοποίησε πως οφειλέτες που έχουν μεγάλα εισοδήματα και δε ρυθμίζουν τα χρέη τους θα έχουν «ανελέητη» αντιμετώπιση από την κυβέρνηση.

Αντίθετα, η κ. Βαλαβάνη διαβεβαίωσε πως εντός του 2015 θα υπάρξει πρόνοια για τους πιο αδύναμους οφειλέτες, οι οποίοι βεβαιωμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν ακόμα και στις δόσεις των 20 ευρώ.

Εκτίμησε πάντως πως η κυβέρνηση θα μπορέσει να εφαρμόσει τη ρύθμιση, παρά τη συμφωνία του Eurogroup να μη λαμβάνονται μέτρα που επηρεάζουν τους δημοσιονομικούς στόχους, καθώς – όπως εκτίμησε – η ρύθμιση θα αποφέρει δημοσιονομικό όφελος για το Δημόσιο.

Σχετικά με τα ακίνητα, η αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως ο νέος φόρος για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία αναμένεται να είναι έτοιμος την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου, ενώ επιβεβαίωσε πως το αφορολόγητο όριο θα βασιστεί στις νέες αντικειμενικές αξίες. Σημείωσε πως σε αυτό το σημείο δεν θέλει να προσδιορίσει το ύψος του αφορολόγητου.

Παράλληλα, η κ. Βαλαβάνη προανήγγειλε ειδική ρύθμιση ώστε να μην κατάσχονται μισθοί και συντάξεις, αλλά και για να αποφεύγεται η δέσμευση λογαριασμών μικρών επιχειρήσεων που έχουν ήδη ρυθμίσει τα χρέη τους ή θέλουν να ενταχθούν σε ρυθμίσεις.

Τέλος, αναφορικά με τους μικρο-ομολογιούχους που υπέστησαν το «κούρεμα» του 2012, η κ. Βαλαβάνη διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα δρομολογήσει τη μερική αποκατάσταση των απωλειών τους, όμως διευκρίνισε πως δεν είναι δυνατό να γίνει πλήρης αποκατάσταση, ούτε είναι δυνατό να αντικατασταθούν τα «κουρεμένα» ομόλογα μεγάλης διάρκειας που έλαβαν οι μικρο-επενδυτές μετά το PSI.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact