ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bild: Κάποιος λέει ψέμματα στο πόκερ για το ελληνικό χρέος

Για ένα πόλεμο λέξεων μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών, του Αλέξη Τσίπρα και του Β. Σόιμπλε, κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα «Bild», ενώ διερωτάται ποιος από τους δύο λέει ψέμματα στο πόκερ για το ελληνικό χρέος.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας υποστηρίζει πως, τόσο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός θεωρούν τους εαυτούς τους νικητές σε αυτό το «παιχνίδι».

«Πρόκειται για έναν λεκτικό πόλεμο. Από την μια πλευρά, οι Γερμανοί, από την άλλη οι Έλληνες. Και οι δύο δηλώνουν νικητές στο πόκερ της Ε.Ε για το χρέος των Ελλήνων», αναφέρει.

Η Bild σημειώνει ότι: «Αμέσως μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, ο Α.Τσίπρας είχε δηλώσει μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες ότι “τραβήξαμε μια γραμμή κάτω από το λογαριασμό της Ε.Ε “. Αντιθέτως, ο Β. Σόιμπλε αμέσως μετά τη συμφωνία, είχε ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να τηρεί όλες τις υποχρεώσεις της».

Η εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις και σημειώνει:

Ο Τσίπρας λέει: «Έχουμε κάνει ένα αποφασιστικό βήμα και έχουμε αφήσει την τρόικα πίσω μας».

Ο Σόιμπλε λέει: «Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα μόνο με τη συμφωνία και των τριών θεσμών που προηγουμένως αποκαλούνταν τρόικα».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact