ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΟΙΚ Γαλλίας σε επικριτές του: Πηγαίνετε στην Ελλάδα να καταλάβετε τι θα πει λιτότητα

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, σε δηλώσεις του, τονίζει ότι θεωρεί ότι η Γαλλία είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στην Ελλάδα και στους Ευρωπαίους εταίρους της και υπογραμμίζει την ανάγκη για οικονομικές πολιτικές που θα δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης. 

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο κ. Σαπέν δηλώνει  ότι «το Παρίσι θέλει να αποτελέσει τον σύνδεσμο ανάμεσα στην Αθήνα και την ευρωζώνη. Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να μην έχει τίποτε αλλάξει στην Ελλάδα με τις τελευταίες εκλογές». Μάλιστα, επαναλαμβάνει την έκκληση του για οικονομικές πολιτικές που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και θα αντιμετωπίσουν τον χαμηλό πληθωρισμό στην Ευρώπη.

Τονίζοντας ότι όλοι στη νομισματική ένωση πρέπει να τηρούν τους κανόνες, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας δηλώνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ορθώς συμφώνησαν στην τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης ώστε να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα να παρουσιάσει ένα βιώσιμο σχέδιο: «Η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της εργάζονται σοβαρά για την εξεύρεση τρόπου ώστε να επιτραπεί στην Ελλάδα να εξασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση». 

Απευθυνόμενος στους επικριτές της λιτότητας στη Γαλλία, ο Γάλλος υπουργός τούς καλεί να επισκεφθούν την Ελλάδα για να δουν την πραγματική σημασία της λέξης, διευκρινίζοντας ότι το Παρίσι δεν επιδιώκει την επιβολή λιτότητας, αλλά μάλλον τη δημοσιονομική ισορροπία. «Αυτό ισχύει για ολόκληρη την ευρωζώνη, Εάν θέλουμε επαρκή ανάπτυξη και πληθωρισμό σύμφωνα με τον ορισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τότε πρέπει να επιδιώξουμε την εφαρμογή μίας λιγότερο περιοριστικής οικονομικής πολιτικής» επισημαίνει.

Τέλος, ο κ. Σαπέν υπογράμμισε ότι «θέλουμε να περιορίσουμε τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, αλλά με ρυθμό προσαρμοσμένο στον αναπτυξιακό στόχο. Το απόλυτο κακό για την ευρωζώνη θα ήταν μία ανάπτυξη υπερβολικά χαμηλή την ώρα που ο πληθωρισμός είναι επίσης υπερβολικά χαμηλός». 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact