ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανός πολιτικός: Το τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα είναι αναπόφευκτο

Όπως ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή να πραγματοποιηθεί, εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ανεπίσημη ψηφοφορία για να διαπιστώσει το κλίμα που υπάρχει στους βουλευτές του για τη συμφωνία με την Ευρωζώνη, έτσι και η Μέρκελ ζήτησε το ίδιο από τους δικούς της βουλευτές.

Όπερ και εγένετο: την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία και το αποτέλεσμα έδειξε πως η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού τάσσεται υπέρ της συμφωνίας (311 υπέρ – 22 κατά). Οι αρνητικές ψήφοι προήλθαν από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα και όχι από το Σοσιαλδημοκρατικό που ψήφισε ομοθύμως υπέρ του «ναι».

Ωστόσο, ολοένα και περισσότερο πυκνώνουν οι φωνές εντός της Γερμανίας που κάνουν λόγο για τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Ο πρώτος που φέρεται να το υπαινίχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας την Πέμπτη σε βουλευτές του κόμματός του, σε μια προσπάθεια να τους πείσει, λέγεται πως είπε «ποτέ μην λες ποτέ» για την πιθανότητα να έρθει στο προσκήνιο και τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

Τη σκυτάλη πήρε ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» Μπερντ Λούκε, που θεωρείται ο μεγάλος κίνδυνος για την Άνγκελα Μέρκελ, από τη στιγμή που ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις του σε τοπικό επίπεδο και επιθυμεί να έχει ανάλογη συνέχεια και στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Μιλώντας στο Bloomberg ο Λούκε ζήτησε από τους Γερμανούς βουλευτές να μην ακολουθήσουν την κομματική γραμμή και να ακούσουν τη συνείδησή τους. «Πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν θέλουν να επεκταθεί η βοήθεια προς την Ελλάδα. Ένας λόγος είναι ότι το τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα είναι αναπόφευκτο όσο η χώρα μένει εντός του ευρώ και οι πολιτικές διάσωσης δεν αλλάζουν».

Κατά τον Γερμανό πολιτικό αναλυτή του Free University στο Βερολίνο, Γκέρο Νεγκεμπάουερ, μπορεί να καταψήφισαν μόλις 22 βουλευτές την πρόταση της Μέρκελ, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει για τους Χριστιανοδημοκράτες. Αυτοί που αντιτίθενται ενδιαφέρονται πολύ για τις περιφερειακές εκλογές που έρχονται στο άμεσο μέλλον και επομένως η περαιτέρω ενίσχυση της Ελλάδα είναι ενάντια στις πεποιθήσεις και πολιτικά οφέλη τους.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact