ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Πάνω από 42% τα «κόκκινα» δάνεια στην Ελλάδα -Δύο στους πέντε δεν πληρώνουν

O βραχνάς των «κόκκινων» δανείων καλά κρατεί για τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς αρκετοί δανειολήπτες δεν μποορούν να αποπληρώσουν τις δόσεις τους.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, δύο στους πέντε Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, έτσι ώστε σταματήσουν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους. Η κατάσταση είναι πλέον δραματική καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει το 42% του συνόλου των χαρτοφυλακίων που κρατούν τα ελληνικά τραπεζικά καταστήματα.

Το ζήτημα απασχολεί έντονα και την ΕΚΤ, καθώς πέραν της Ελλάδας υπάρχουν και άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, εξ ου και ο Ντράγκι αναμένεται να πάρει άμεσες αποφάσεις στην επόμενη σύνοδο στη Λευκωσία, έτσι ώστε να ενισχύσει τη ρευστότητα των τραπεζών.

Από την μεριά της η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να φτιάχνει νομικά τείχη με στόχο να μην βγουν στο σφυρί τα ακίνητα που έχουν προσημειωθεί.

Η Κύπρος είναι η χώρα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 50%.

Αντίστοιχα, στην Ιρλανδία που αναγκάστηκε να «μπει» στα Μνημόνια μετά την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων, δεν πληρώνεται από τους οφειλέτες το ένα τρίτο των δανείων.

Και σε αυτή την περίπτωση, οι πολίτες «βγήκαν στο δρόμο» διαμαρτυρόμενοι για την δραματική επιδείνωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες καλούνται να τηρήσουν τους αρχικούς όρους των δανείων που πήραν.

Οπως αναφέρει το Bloomberg, σε όλη την Ευρωζώνη ο τραπεζικός δανεισμός βρίσκεται για πάνω από 2,5 χρόνια σε πορεία συρρίκνωσης, καθώς οι τράπεζες δεν διαθέτουν πλέον την αναγκαία ρευστότητα για να δανείζουν με ευνοϊκούς όρους, ενώ πρέπει να βελτιώσουν και την εικόνα των ισολογισμών τους ως προς τα δάνεια.

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact