ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μόνο λιτότητα δεν αποφέρει απολύτως τίποτα»

Την πεποίθησή της πως «το παράδειγμα της Ελλάδας δείχνει κατά τον καλύτερο τρόπο ότι μόνο λιτότητα δεν αποφέρει απολύτως τίποτε» εξέφρασε η Αυστριακή Μπριγκίτε Έντερερ, σε ομιλία της στο Οικονομικό Φόρουμ στο αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο Μπούργκενλαντ, στην οποία άσκησε δριμύτατη κριτική στην πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα έχει μεν ένα πρωτογενές πλεόνασμα, ωστόσο η οικονομική ανάπτυξη παρουσιάζει τρομερή μείωση, ανέφερε η πρώην υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στις κυβερνήσεις του καγκελάριου Φραντς Βρανίτσκι (μεταξύ 1986 και 1997) και νυν πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου των Αυστριακών Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων, επισημαίνοντας ότι κάθε επένδυση, για παράδειγμα, σε έναν αυτοκινητόδρομο, επενεργεί πολλαπλασιαστικά, ή η δαπάνη ενός ευρώ από το Δημόσιο για μια νέα σιδηροδρομική γραμμή, φέρνει συνολικά 2,5 ευρώ σε επενδύσεις.

Η Αυστριακή πρώην υφυπουργός και επί χρόνια πρώην διευθύντρια της Siemens, επέκρινε έντονα την «υπερβολικά περιοριστική πολιτική» της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βιώσιμες δημόσιες επενδύσεις, σε υποδομές, ζητώντας να μην υπόκεινται πλέον στα κριτήρια του Μάαστριχτ, νοσοκομειακές και συγκοινωνιακές εγκαταστάσεις, όπως επίσης δημόσιες επενδύσεις στην εκπαίδευση.

Δριμύτατη κριτική άσκησε η Μπριγκίτε Έντερερ στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «οι Σόιμπλε αυτού του κόσμου εφαρμόζουν στην Ευρώπη μια μέχρι καταστροφής λιτότητα, γιατί δεν αναγνωρίζουν ότι οι επενδύσεις συμβάλλουν επίσης στην οικονομική ανάπτυξη», ενώ κατήγγειλε, ως παράδειγμα, το κλείσιμο γεφυρών σε αυτοκινητοδρόμους στη Γερμανία, καθώς, όπως είπε, αυτές πραγματικά καταρρέουν.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact