ΚΟΣΜΟΣ

Τι γίνονται τα πολυτελή ξενοδοχεία όταν… γεράσουν -Σκόνη, εγκατάλειψη, παρακμή με φόντο κρυστάλλινους πολυελαίους [εικόνες]

O Αυστριακός Τόμας Βίντιχ ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη για να αποτυπώσει σε μια σειρά φωτογραφιών την παρακμή των άλλοτε μεγάλων ξενοδοχείων της Ευρώπης.

 Ο Βίντιχ αγνόησε τις πινακίδες που απαγόρευαν την είσοδο στα εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία για να μας ταξιδέψει στην παρακμή μερικών από τα πιο μεγαλοπρεπή ξενοδοχείων της Ευρώπης. Οι μεγάλες αίθουσες χορού, τα πολυτελή λόμπι και τα ευρύχωρα δωμάτια, που κάποτε φιλοξενούσαν την υψηλή κοινωνία της Ευρώπης, τώρα καλύπτονται από παχιά στρώματα σκόνης και αυτοφυούς βλάστησης. 

O φωτογράφος δηλώνει ενθουσιασμένος από την εμπειρία του: «Είχα δει ήδη κάποιες φωτογραφίες στο διαδίκτυο αλλά κάθε φορά που έμπαινα σε ένα χώρο έμενα σε ένα σημείο για μερικά λεπτά, λέγοντας στον εαυτό μου “αυτό είναι καταπληκτικό”. Ο συνδυασμός της φθοράς και της εκ νέου διεκδίκησης των κτιρίων από τη φύση πρόσθετε μια γοητευτική δόση σουρεαλισμού  και μυστηρίου, η οποία καθιστούσε τους χώρους μοναδικούς».  

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact