ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική προειδοποίηση Economist: Η Ελλάδα ξεμένει από χρήμα και χρόνο

Την ασφυκτική πίεση χρόνου και άδειων ταμείων επισημαίνει ο Economist σε άρθρο του για την ελληνική οικονομία, εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να ξεχάσει αρκετές από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει να αντιμετωπίσει τρία πολύ δύσκολα προβλήματα σε εξαιρετικά πιεστικές συνθήκες αφού ο χρόνος και ο το χρήμα τελειώνουν με ταχύτατο ρυθμό.

Τα προβλήματα αυτά συνίστανται στα εξής:

1. Εκροές καταθέσεων. Πέραν όλων των άλλων συνεπειών, αυτή η τάση καθιστά περισσότερο ευάλωτες τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες στρέφονται στον ELA προκειμένου να προστατευθούν.

2. Παράλυση από την αβεβαιότητα του πολιτικού σκηνικού. Μετά τις εκλογές, τον σχηματισμό κυβέρνησης, τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, το Grexit να έχει επανέλθει στο προσκήνιο, οι Έλληνες επενδυτές «παγώνουν» τα όποια projects και οι ξένοι επενδυτές μάλλον εγκαταλείπουν τη χώρα τρομοκρατημένοι.

«Η νέα κυβέρνηση μπορεί να έκανε βήματα πίσω από τις αρχικές απαιτήσεις της από τους πιστωτές, αλλά η προθυμία της να φτάσει τόσο κοντά στο χείλος του γκρεμού, έχει πληγώσει την οικονομία και έφερε την χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» τονίζεται στο άρθρο.Μάλιστα, εκτιμά ότι υπάρχει προοπτική να γίνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά την άνοιξη, καθώς τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν.

«Η συγκεκριμενοποίηση της ισχνής λίστας των μεταρρυθμίσεων που έχει παρουσιάσει ως τώρα η ελληνική κυβέρνηση, θα είναι αναμφίβολα μια αγωνιώδης διαδικασία» σημειώνει με έμφαση.«Αυτή η παράλυση δεν πρόκειται να ξεπεραστεί έως ότου υπάρξει ξεκάθαρη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών» αναφέρει ο Economist.

3. Η κάθετη υποχώρηση των δημόσιων εσόδων και μάλιστα σε μία περίοδο που η Ελλάδα βρίσκεται εκτός αγορών.

Παρά ταύτα, το περιοδικό εντοπίζει και ένα φωτεινό σημείο: Τον τουρισμό. Το 2015 εκτιμάται ότι θα είναι ένα ακόμη καλό έτος για τον κλάδο, μετά το ρεκόρ των 22 εκατ. τουριστών του 2014, αλλά ο Economist προειδοποιεί ότι για να βγει από την κρίση η χώρα, δεν αρκεί ο τουρισμός.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact