ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος η αγωνία για την 14χρονη Βάγια

Η περιπέτεια της 14χρονης Βάγιας Χ. έλαβε αίσιο τέλος.

Το κορίτσι που είχε εξαφανιστεί από τα Καμίνια στις 3 Μαρτίου, βρέθηκε σήμερα, βάζοντας έτσι ένα τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν.

Η Βάγια εντοπίστηκε στην στην περιοχή των Αχαρνών και είναι καλά στην υγεία της, σύμφωνα με ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού.

Η οργάνωση Χαμόγελο του Παιδιού ανακοίνωσε πως «θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνεργάστηκαν και μοιράστηκαν μαζί μας την αγωνία για την αναζήτηση του παιδιού. Ιδίως τους πολίτες και τα παιδιά που επικοινώνησαν μαζί μας μέσω της “Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000” και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Twitter) του Συλλόγου δίνοντας σημαντικές πληροφορίες.

»Αξίζει να αναφερθεί με αφορμή την σημερινή ημέρα η οποία έχει οριστεί ως «Εθνική Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού», ότι το φαινόμενο της βίας στα σχολεία μπορεί να οδηγήσει τα εμπλεκόμενα παιδιά μακριά από τα σπίτια τους με αποτέλεσμα να γίνονται ευάλωτα και πιθανά θύματα εκμετάλλευσης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναλαμβάνει δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου καθώς και την υποστήριξη των παιδιών και των οικογένειών τους από όποια πλευρά κι αν το βιώνουν.

»“Το Χαμόγελο του Παιδιού” το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται. To «Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Βάγια και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης».

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά
  • Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000
  • e mail: 116000@hamogelo.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact