ΚΟΣΜΟΣ

Β. Κορέα: «Δίκαιη τιμωρία» εναντίον του αμερικανικού εχθρού, όμως δεν έχουμε σχέση με την επίθεση

Διέψευσε την οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση με μαχαίρι εναντίον του Αμερικανού πρεσβευτή στη Σεούλ από εθνικιστή Κορεάτη, η Βόρεια Κορέα.

Ο Κιμ Κι-Γιόνγκ, 55 ετών, τραυμάτισε τον Μαρκ Λίπερτ με μαχαίρι φρούτου στο πρόσωπο και το χέρι την ώρα που συμμετείχε σε πρόγευμα εργασίας την Πέμπτη, επίθεση που κόστισε στον Αμερικανό πρεσβευτή 80 ράμματα.

Ο κ. Κιμ συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι άρχισε ξεκίνησε για την πιθανή σύνδεση μεταξύ της επίθεσης και του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τον δράση αφήνουν να εννοηθεί ότι έδρασε μόνος του και ότι πρόκειται για υπερεθνικιστή, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι η Ουάσινγκτον είναι ένα από τα βασικά εμπόδια στην επανένωση της κορεατικής χερσονήσου.

Επίσης, ο κ. Κιμ ταξίδεψε περισσότερες από έξι φορές στη Βόρεια Κορέα από το 2006 ως το 2007 και είχε προσπαθήσει να εγείρει στη Σεούλ μνημείο για να τιμήσει τον Βοριεοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ιλ, μετά τον θάνατό του, το 2011.

Το 2010 είχε καταδικαστεί με αναστολή επειδή έριξε μια πέτρα εναντίον του πρεσβευτή της Ιαπωνίας στη Σεούλ.

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν έδρασε έπειτα από διαταγές της Πιονγκγιάνγκ, ο κ. Κιμ την ώρα που μεταφερόταν από το αστυνομικό τμήμα στο δικαστήριο απάντησε αρνητικά, λέγοντας: «Δεν συμβαίνει τίποτα τέτοιο».

Ωστόσο, η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε την επίθεση «δίκαιη τιμωρία» εναντίον του αμερικανικού εχθρού, όμως απέρριψε οποιαδήποτε ευθύνη.

Το επίσημο πρακτορείο της Πιονγιάνγκ μετέδωσε την ανακοίνωση κυβερνητικής επιτροπής, η οποία καταγγέλλει «τις κακόβουλες προθέσεις» της Νότιας Κορέας, η οποία προσπαθεί να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες και «να εντείνει την εκστρατεία συκοφαντίας που διεξάγει σε όλο τον κόσμο εναντίον της Βόρειας Κορέας».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact