ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Τι δείχνει η Έκθεση για το χαμένο Boeing 777

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι εμπειρογνώμονες την προκαταρκτική τους έκθεση, ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines.

Σύμφωνα με την σχετική έρευνα, δεν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες στο πλήρωμα του αεροπλάνου για το συμβάν, ενώ δεν εμφανίστηκε κανένα τεχνικό πρόβλημα στο Boeing 777.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κοινωνική απομόνωση, αλλαγή στις συνήθειες ή τα ενδιαφέροντα, αμέλειας του εαυτού τους, κατανάλωσης αλκοόλ ή ναρκωτικών τόσο στον πιλότο όσο και στον πρώτο αξιωματικό (συγκυβερνήτη) και το πλήρωμα. Επίσης από την έρευνα δεν εντοπίστηκαν στοιχεία κάποιου μηχανικού προβλήματος στο Μπόινγκ 777», αναφέρει η έκθεση.

Οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370 το μυστήριο παραμένει άλυτο, όμως η Μαλαισία και η Αυστραλία διαβεβαίωσαν σήμερα ότι διατηρούν ελπίδες ότι θα βρεθούν τα συντρίμμια του.

Η πτήση MH370 που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου 2014 με 12 μέλη πληρώματος και 227 επιβάτες, τα 2/3 εκ των οποίων ήταν Κινέζοι πολίτες.

Η πιο αξιόπιστη εξήγηση που έχει δοθεί μέχρι στιγμής από τους υπεύθυνους της έρευνας είναι ότι εξαιτίας μιας απότομης πτώσης στο επίπεδο οξυγόνου στο εσωτερικό του αεροπλάνου έχασαν τις αισθήσεις τους τόσο οι επιβάτες όσο και το πλήρωμα. Το αεροπλάνο συνέχισε να πετά με τον αυτόματο πιλότο μέχρι που έπεσε στη θάλασσα όταν τελείωσαν τα καύσιμα.

Πλοία ερευνούν εδώ και μήνες τον βυθό στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, όπου πιστεύεται ότι κατέπεσε το αεροπλάνο, χρησιμοποιώντας εξελιγμένα σόναρ και έχουν ήδη ελέγξει περίπου το 40% της περιοχής που θεωρείται πιο πιθανό να βρίσκεται το Μπόινγκ.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, η χώρα του οποίου δέχεται σφοδρές επικρίσεις από τις οικογένειες των θυμάτων, επανέλαβε σήμερα ότι είναι αποφασισμένος να βρεθούν απαντήσεις.

«Μαζί με τους διεθνείς μας εταίρους έχουμε ακολουθήσει τα λίγα στοιχεία που υπάρχουν. Η Μαλαισία παραμένει δεσμευμένη στις έρευνες και διατηρεί την ελπίδα ότι θα εντοπιστεί η πτήση MH370», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact