ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαχινίδης: Δεν είμαστε έτοιμοι να βγούμε στις αγορές

Την ευχή να αποφύγει η Ελλάδα ένα τρίτο πακέτο στήριξης, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ εκτίμησε ότι η χώρα δεν μπορεί να επωφεληθεί στην παρούσα φάση από την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, επισημαίνοντας πως «δεν είμαστε έτοιμοι να βγούμε στις αγορές».

«Ένα ζήτημα είναι τι θα επιδιώξει η ελληνική κυβέρνηση και ένα άλλο ζήτημα είναι τι μπορεί να πετύχει με βάση τον υπάρχοντα συσχετισμό δυνάμεων στην Ευρώπη. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 30 του μηνός είναι πάρα πολύ μικρό για να μπορέσει η Ελλάδα να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις που θα της επιτρέψουν τον Ιούλιο να προσφύγει στις αγορές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης μιλώντας στον Real FM.

Και συμπλήρωσε: «Το εύχομαι, το υπερασπίζομαι προσωπικά και με τις τοποθετήσεις μου, τις δημόσιες και όταν ήμουν στη Βουλή με θέσεις μέσα στη Βουλή, ότι ανάμεσα σε μια νέα συμφωνία και την προσφυγή στις αγορές, ότι η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για την προσφυγή στις αγορές.

Αλλά οι αντικειμενικές συνθήκες καθιστούν ολοένα και δυσκολότερη τη δυνατότητα εξόδου στις αγορές την 1η Ιουλίου για παράδειγμα. Και αυτό είναι ιδιαίτερα λυπηρό διότι σε μια εποχή όπου κυριολεκτικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρέχει χρήμα η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να κρατά ομπρέλα και να μην επωφελείται από τα πιο χαμηλά επιτόκια που έχουν καταγραφεί ιστορικά στην Ευρώπη.

Να μην επωφελείται από το φτηνό χρήμα, να μην μπορεί η ελληνική οικονομία, οι μικρές ελληνικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν αυτές τις φοβερές δυνατότητες που δίνει η αλλαγή πολιτικής σε επίπεδο Ευρώπης».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact