ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγουν οι πόρτες του Δημοσίου για 40.000 υπαλλήλους

Τη μονιμοποίηση περίπου 40.000 υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που απασχολούνται στην κεντρική διοίκηση, προχωράει η κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναμένεται να τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση και περιλαμβάνει την ανάκληση όλων των «μνημονιακών» απολύσεων και διαθεσιμοτήτων που ανέρχονται σε 3.900, καθώς και την πρόσληψη περίπου 6.000 αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η μονιμοποίηση 40.000 υπαλλήλων ΙΔΑΧ που εργάζονται στον στενό δημόσιο τομέα, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους ΟΤΑ. Η ρύθμιση αφορά και δικαστικούς υπαλλήλους, ενώ από τη διαδικασία εξαιρούνται το επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Αρχών, το ανθρώπινο δυναμικό των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και οι δικηγόροι που απασχολούνται με έμμισθη εντολή στο Δημόσιο.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, ο αναπληρωτής υπουργός ανακαλεί όλες τις απολύσεις και διαθεσιμότητες που έγιναν βάσει Μνημονίου και δρομολογεί άμεσα.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact