ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοί είναι οι νέοι παράδεισοι για τους πλούσιους -4 πόλεις τους τραβούν σαν μαγνήτης [εικόνες]

Οσοι δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με την παγκόσμια οικονομία, ίσως εκπλαγούν. Οι Κροίσοι όμως «διαβάζουν» τις εξελίξεις. Για αυτό στρέφονται σε τέσσερις νέους παραδείσους.

Το Βελιγράδι, ο Παναμάς, η Αντίς Αμπέμπα και η Γιανγκόν είναι οι «μαγνήτες» που έλκουν τους υπέρμετρα πλούσιους, οι οποίοι εντοπίζουν στις αναδυόμενες οικονομίες τους ευκαιρίες για να κερδίσουν ακόμη περισσότερα χρήματα.

Αυτό προκύπτει από την ετήσια έκθεση πλούτου της Knight Frank, μία διεθνής συμβουλευτική εταιρεία κτηματομεσιτικών. Σε αυτή, καταγράφονται τα πρότυπα των ατόμων με υψηλή καθαρή αξία, δηλαδή πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια, για να προβλεφθεί πώς θα εξελιχθεί ο παγκόσμιος πλούτος την επόμενη δεκαετία.

Οι περισσότεροι Κροίσοι ζουν αυτή τη στιγμή στις λεγόμενες πρωτεύουσες της παγκόσμιας οικονομίας, δηλαδή το Λονδίνο, το Τόκιο και τη Νέα Υόρκη. Ηδη όμως, πολλοί από αυτούς έχουν αρχίσει να μετακινούνται προς τις τέσσερις πόλεις που αναφέρει η έκθεση, όπως σημειώνει το Business Insider που δημοσίευσε τα στοιχεία.

Βελιγράδι, Σερβία

Ως οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχει βιώσει μία σταθερή αύξηση της τάξης του 12% στον πληθυσμό των πλουσίων, από το 2007 έως το 2014. Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί κατά 72% την επόμενη δεκαετία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα φορολογικά κίνητρα και οι επιχεορηγήσεις θα συνεχίσουν να προσελκύουν ξένες επενδύσεις.

Πόλη του Παναμά

Εχει επωφεληθεί από τη στρατηγική της θέση στη διώρυγα που γεφυρώνει τη Λατινική και τη Βόρεια Αμερική. Από το 2007, έχει σχεδόν διπλασιαστεί ο αριθμός των πολύ πλουσίων που ζουν εκεί. Η οικονομία της είναι πιο σταθερή σε σχέση με τους γείτονές της, όπως η Ονδούρα και αναπτύσσεται. Οι υψηλού επιπέδου μεταφορές και το σύστημα υγείας, όπως και το ανταγωνιστικό φορολογικό περιβάλλον αναμένεται να αποτελέσουν μαγνήτη για περισσότερους από 7.000 ιδιαίτερα πλούσιους ανθρώπους έως το 2024.

Αντίς Αμπέμπα, Αιθιοπία

Η χώρα έχει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Αφρικής και δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητοι στους Κροίσους. Ο πληθυσμός τους στην πρωτεύουσα έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2007 και αναμένεται να διπλασιαστεί εκ νέου έως το 2024.

Γιανγκόν, Μιανμάρ

Η πρώην πρωτεύουσα της χώρας και η μεγαλύτερη πόλη της, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αναδυόμενης αγοράς που δημιουργεί πλούτο, σύμφωνα με την έκθεση. Αποτελεί ήδη τουριστικό προορισμό για τους Κροίσους, με την οικονομία της να έχει ωφεληθεί από τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και το σταδιακό άνοιγμά της. Η Γιανγκόν αντιπροσωπεύει πάνω από το 1/5 της συνολικής οικονομικής παραγωγής της χώρας και ο αριθμός των ιδιαίτερα πλούσιων κατοίκων της αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα δέκα χρόνια.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact