ΚΟΣΜΟΣ

Ο τζιχαντιστής με το αγγελικό πρόσωπο -Ο 18χρονος Αυστραλός που εντάχθηκε στο ΙSIS και έπεσε νεκρός [εικόνες]

Ο  Jake Bilardi, ο 18χρονος Αυστραλός που εγκατέλειψε τη χώρα του για να πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να έπεσε νεκρός στην επίθεση αυτοκτονίας που έγινε χθες στην πόλη Ραμαντί του δυτικού Ιράκ.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει διαρρεύσει κιόλας φωτογραφία με το νεαρό μέσα σε ένα από τα 13 φορτηγά που χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές λίγο πριν την επίθεση, ενώ σε λογαριασμό στο Twitter δημοσιεύτηκε εικόνα του 18χρονου μπροστά από τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους. «Ο Αυστραλός αδερφός που μαρτύρησε στην επιχείρηση στη Ραμάντι», ήταν το σχόλιο που συνόδευε τη φωτογραφία.

Η φωτογραφία που διέρρευσε το Ισλαμικό Κράτος με τον 18χρονο Αυστραλό μέσα σε ένα από τα φορτηγά λίγο πριν την επίθεση αυτοκτονίας

Ο Αυστραλός με το αγγελικό πρόσωπο, είχε ασπαστεί το Ισλάμ με το θάνατο της μητέρας του, ενώ τον περασμένο Αύγουστο ταξίδεψε στη Μέση Ανατολή για να ενταχθεί στους κόλπους στου Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με πηγές, ο Bilardi σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που βρέθηκαν στο σπίτι του και στη Μελβούρνη στην περίπτωση που τα όνειρά του δεν πραγματοποιούνταν και γινόταν αποδεκτός στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θάνατος του νεαρού δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από την αυστραλιανή κυβέρνηση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact