Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει για μία ακόμη φορά στην Τουρκία με αφορμή τα δικαιώματα και τη μεταχείριση των γυναικών στη χώρα.
Αυτή τη φορά «πέτρα του σκανδάλου» ήταν η τοποθέτηση μίας δασκάλας σε σχολείο στη βόρεια Τουρκία που επισήμανε στις μαθήτριες ότι αν δεν φορούν μαντίλα δεν αξίζουν το σεβασμό.
Η δασκάλα στο Halil Rıfat Paşa Middle School, φέρεται να είπε στις μαθήτριες: «Δεν καλύπτετε το κεφάλι σας, οπότε ο βιασμός ή το να σας συμβεί κάτι κακό είναι επιτρεπτό».
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η δασκάλα ενοχλήθηκε από την φασαρία στην τάξη, κατά τη διάρκεια μαθήματος επιλογής για το Κοράνι.
Σύμφωνα με τους γονείς, μεταξύ άλλων η δασκάλα τόνισε στα κορίτσια πως αντί να πηγαίνουν σε διαδηλώσεις για την Özgecan Aslan, η οποία βιάστηκε και δολοφονήθηκε, να προσεύχονται γι αυτήν.
Η δασκάλα απολογήθηκε αλλά αρκετοί γονείς φέρονται διατεθειμένοι να κινηθούν νομικά εναντίον της δασκάλας.





















