ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία για τον χαρακτήρα του συνεδρίου στο ΠΑΣΟΚ

Συμφώνησαν στον χαρακτήρα του εκτάκτου Συνεδρίου, αλλά όχι και στην ημερήσια διάταξή του στη σημερινή κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε στο καταστατικό δεν προβλέπεται η ύπαρξη κάποιου τέτοιου οργάνου, το οποίο, μάλιστα, θα παίρνει και αποφάσεις.

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση συμφώνησαν ότι το Συνέδριο της 15ης Μαϊου θα είναι προγραμματικό, πολιτικό, αξιακό, όπως εισηγήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά υπήρξε διαφωνία ως προς το οργανωτικό σκέλος και κυρίως, αν θα γίνει και εκλογή οργάνων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μια πλευρά, την οποία εξέφρασε ο Κώστας Σκανδαλίδης, τοποθετήθηκε υπέρ της εκλογής οργάνων, ενώ μια άλλη πλευρά στην οποία τοποθετούνται η Φώφη Γεννηματά και ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετήθηκε κατά της εκλογής οργάνων, κυρίως της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Πολύ επιφυλακτικός για την εκλογή οργάνων από το έκτακτο Συνέδριο είναι ο Γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος, όπως ανέφερε σε συζήτησή του με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία. Ανέφερε επίσης ότι στο Συνέδριο θα πρέπει να εμφανιστούν όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία και να καταθέσουν τις απόψεις τους για το κόμμα, την παράταξη και τη χώρα και να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, με βάση τις οποίες θα ζητήσουν την ψήφο των συνέδρων.

Πάντως, η διαδικασία για την εκλογή προέδρου δεν έχει προσδιοριστεί, ακόμα, χρονικά, κάτι που πολλοί χρεώνουν στον κ. Βενιζέλο, με τον κ. Ανδρουλάκη να διατυπώνει τη δική του πρόταση, ότι η εκλογή πρέπει να γίνει ένα μήνα μετά το Συνέδριο και αφού, προηγουμένως γίνει η πιστοποίηση των μελών και των φίλων που θα έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος στη διαδικασία.

Σύγχυση υπάρχει σχετικά με το θέμα της συμμετοχής στελεχών που προέρχονται από την «Ελιά» ή τη «Δημοκρατική Παράταξη», καθώς στο καταστατικό δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη συμμετοχή, ως τακτικών μελών, ατόμων που δεν είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος, πάντως, έχει υποσχεθεί τη συμμετοχή σε άτομα όπως ο Παντελής Καψής και ο Νίκος Μπίστης, οι οποίοι δεν είναι μέλη. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, θα χρειαστεί να γίνει υπέρβαση του Καταστατικού, αφού ο πρόεδρος μπορεί να προτείνει μέλη της ΚΟΕΣ, τα οποία συμμετέχουν αυτοδικαίως στο Συνέδριο, αλλά στο Καταστατικό δεν υπάρχει παρόμοια πρόβλεψη.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact