ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για το νέο ΕΣΠΑ

Έχει ξεκινήσει η επιτάχυνση των διαδικασιών ενεργοποίησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020, διασφαλίζοντας λειτουργικά και οργανωτικά την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων για την ικανοποίηση των βασικών αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας. Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι εργάζεται εντατικά ώστε να αποτρέψει την επιβάρυνση των εθνικών πόρων από αστοχίες του παρελθόντος, βελτιώνοντας διαδικασίες, ενισχύοντας τη διαφάνεια και ισχυροποιώντας τους βασικούς τελικούς δικαιούχους μέσω μιας ουσιαστικής διαδικασίας εξυγίανσης των προγραμμάτων.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι οι πληροφορίες περί «παγώματος» της πρόσβασης στα 25 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ που κυκλοφόρησαν μέσω δημοσιευμάτων το σαββατοκύριακο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι παντελώς ανυπόστατες.

«Δεν έχει υπάρξει καμία «άτυπη» ενημέρωση των ελληνικών αρχών από τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες ούτε συζητήθηκαν θέματα τεχνικών δυσκολιών για τις διαχειριστικές αρχές, όπως ανακριβώς αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας. Η Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ συνομιλεί τακτικότατα με τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες, οι οποίες με τη σειρά τους εξέφρασαν την έκπληξή τους γι’ αυτές τις δημοσιογραφικές πληροφορίες» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Ενδεικτικό της αστοχίας του δημοσιεύματος, μάλιστα σημειώνεται ότι είναι το γεγονός πως στις 26 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ και συζητήθηκαν διεξοδικά τόσο τα θέματα που αφορούν στην ομαλή ολοκλήρωση των προγραμμάτων της περιόδου 2007-2013 όσο και στις διαδικασίες έγκαιρης ενεργοποίησης του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Η συνεργασία με τους εκπροσώπους της Ε.Ε., στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης, ήταν παραγωγικότατη και σε άριστο κλίμα και βεβαίως από καμία πλευρά δεν τέθηκαν ζητήματα «παγώματος» ή αναστολής πληρωμών του ΕΣΠΑ.
«Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα επιχειρούν να αναμοχλεύσουν περιπτώσεις προγραμματικών και οργανωτικών αστοχιών προηγούμενων περιόδων που σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων της επόμενης περιόδου και να τα αναπαραγάγουν παραπλανώντας την κοινή γνώμη και το επενδυτικό κοινό» όπως εκτιμά το υπουργείο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact