ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συνάντηση εν μέσω φθαρμένων σχέσεων»

Για μία συνάντηση που γίνεται στη σκιά των τεταμένων σχέσεων ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα αναφέρεται ο Αμερικάνικος Τύπος σε εκτενή ρεπορτάζ σχετικά με το επικείμενο ραντεβού Μέρκελ- Τσίπρα στο Βερολίνο.

«Ο Έλληνας Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα Άγγελα Μέρκελ την επόμενη εβδομάδα» αναφέρει ανταπόκριση από την Αθήνα στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», επισημαίνοντας ότι «η εν λόγω συνάντηση θα γίνει εν μέσω φθαρμένων σχέσεων, όσον αφορά στο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Ελλάδας και τις αυξανόμενες προφορικές απαιτήσεις από την Αθήνα για τις πολεμικές αποζημιώσεις».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ» προβάλλει δηλώσεις του προέδρου του γερμανικού ινστιτούτου DIW Marcel Fratzscher, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «η σύγκρουση Ελλάδας-Γερμανίας καθίσταται ολοένα και πιο προσωπική (μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών)» επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα θέλει το γερμανικό χρήμα, αλλά δεν θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις».

Τέλος, για το ίδιο θέμα η «Ουάσιγκτον Ποστ» αναφέρει ότι «εν μέσω όξυνσης στις σχέσεις, θα συναντηθούν οι ηγέτες Ελλάδας και Γερμανίας» και ότι «θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη Γερμανία, η οποία έχει μεγάλη συνεισφορά στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και έχει επιμείνει στο να τηρήσει η Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας, αν θέλει να λάβει περισσότερα δάνεια σωτηρίας», όπως σημειώνεται, προσθέτοντας ότι «ενώ στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από την Τράπεζα της Ελλάδος, δείχνουν ότι η χώρα έχει ανάγκη τα χρήματα».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact