ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα ενότητας από τον Προκόπη Παυλόπουλο για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας έστειλε στον ελληνικό λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η Ελλάδα ζητά την αυτονόητη αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων της.

«Όλοι οι Έλληνες, δημιουργώντας ένα αρραγές μέτωπο συνευθύνης, οφείλουμε να εκπληρώσουμε ενωμένοι, αφήνοντας κατά μέρος κάθε περιττή διαφορά και σκοπιμότητα, αυτό το μέγιστο εθνικό χρέος, διασφαλίζοντας έτσι το μέλλον και την ευημερία των επόμενων γενεών», υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο Προκόπης Παυλόπουλος και εξηγεί ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη συμπαράσταση των χωρών-μελών της Ευρώπης, «δεδομένου ότι ο σύγχρονος δίκαιος αγώνας του ελληνικού λαού είναι, προδήλως, και αγώνας υπέρ του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, ήτοι υπέρ των αρχών και αξιών, οι οποίες συνθέτουν τις αντηρίδες της ουσιαστικής ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει επίσης ότι στον απελευθερωτικό του αγώνα το 1821 η Ελλάδα είχε τη συμπαράσταση «…Λαών της Ευρώπης και πρωτίστως φωτισμένων πνευματικών ανθρώπων τους, οι οποίοι συμμερίσθηκαν, κατά κανόνα ανιδιοτελώς, κοινά οράματα και ιδανικά».

Ο κ. Παυλόπουλος καταλήγει με αναφορά στην Κύπρο. «Ακόμη και ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξακολουθεί ν’ αγωνίζεται εναντίον ξένης, προκλητικώς παράνομης, στρατιωτικής κατοχής και ν’ αντιμετωπίζει εξίσου προκλητικώς απαράδεκτες αξιώσεις επί των αδιαμφισβήτητων κυριαρχικών της δικαιωμάτων καθώς και επί του κατά το διεθνές δίκαιο πλήρως θεμελιωμένου δικαιώματός της να εκμεταλλεύεται ελευθέρως τους φυσικούς της πόρους. Η Κύπρος πρέπει να δικαιωθεί, το ταχύτερο δυνατό», αναφέρει.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact