ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να μη συγχέουμε τον πατριωτισμό με την πατριδοκαπηλία»

«Το πρόβλημα είναι να μην συγχέουμε, για να μπούμε στην ουσία του θέματος, τον πατριωτισμό, τον οποίον η χώρα χρειάζεται και η κοινωνία χρειάζεται και καμαρώνει, με τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής στρατιωτικής παρέλασης από την ομάδα των ΟΥΚ.

«Αυτή είναι μία πάγια θέση όλων των αριστερών και προοδευτικών πολιτών, μια σταθερή θέση του κόμματός μου», σημείωσε, μιλώντας στον Real FM.

«Εγώ, αυτό εξέφρασα και επειδή χθες από τα ΟΥΚ, αυτή την ομάδα των υποβρυχίων καταστροφών, προφανώς με εντολές κάποιων αξιωματικών, εκφράστηκαν τέτοια πολεμοκάπηλα και πατριδοκάπηλα εθνικιστικά συνθήματα θέλω, περιμένω και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει, η κυβέρνηση να κάνει αυτό που πρέπει. Διότι εξωτερική πολιτική κάνει η κυβέρνηση σύμφωνα με το Σύνταγμα και με τους νόμους και όχι αξιωματικοί ή οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Στο ερώτημα με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται και αναφέρουν ότι η υπόλοιπη κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κινήσεις του επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο συγκεκριμένο θέμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Δεν συμφωνώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός αυτής της κυβέρνησης, η συμμαχία που συγκροτήθηκε σε μεγάλο βαθμό αναγκαστικά για λόγους πολιτικών συσχετισμών και επειδή δεν θέλαμε ούτε νέες εκλογές, ούτε τη συγκρότηση μιας αδύναμης κυβέρνησης μειοψηφίας, έχει συγκροτηθεί με βάση το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Είμαι βέβαιος από τις ενέργειες που σήμερα θα γίνουν από την κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν, να τις περιμένετε, ότι θα δοθεί απάντηση και σε αυτό το ερώτημα».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact