ΕΛΛΑΔΑ

Ειρηνοδικείο: Δώστε πίσω τις περικοπές στους εργαζόμενους στον ΗΣΑΠ

Δύο πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις ανοίγουν τον δρόμο της δικαίωσης των εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο για τις απώλειες που είχαν στις αποδοχές τους με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις αφορούν στην τρίτη κατά σειρά περικοπή των αποδοχών τους της τάξης του 25% από 1/1/2013, όταν εντάχθηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο. Σημειωτέον ότι, λόγω των ήδη επιβληθείσων περικοπών, ο μισθός τους είχε υποστεί μείωση κατά 40%-45%. Ετσι, το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ προχώρησε στην κατάθεση αγωγών στο Ειρηνοδικείο Αθηνών το οποίο κι έκρινε τις τελευταίες περικοπές παράνομες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων του ΗΣΑΠ, «οι αποφάσεις αυτές δικαιώνουν τους εργαζομένους στους πρώην ΗΣΑΠ, στην προσπάθειά τους για την αποκατάσταση των αποδοχών τους από τις μειώσεις που είχαν γίνει, κατ’ εφαρμογή των μνημονίων και με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, από 1.1.2013».

«Οι πρώτες αποφάσεις για δύο από τις αγωγές εκδόθηκαν αυτές τις ημέρες και δικαιώνουν τους εργαζομένους κρίνοντας ότι δεν ήταν νόμιμη η εκ νέου μείωση των αποδοχών τους από 1.1.2013. Έτσι, το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να καταβληθούν στους εργαζομένους όλα τα χρήματα τα οποία είχαν περικοπεί» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact