ΕΛΛΑΔΑ

H Τοπική ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την αντικατάσταση του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής για τα επεισόδια στις Σκουριές

Την άμεση αντικατάσταση του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής και του επικεφαλής της χθεσινής επιχείρησης της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των δύο διαδηλώσεων (των κινημάτων που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού και των εργαζομένων στα μεταλλεία) και των επεισοδίων που σημειώθηκαν, ζητάει από την κυβέρνηση η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική. Παράλληλα, καλεί και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει τις δικές του ευθύνες.

«Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ είχε για άλλη μια φορά στόχο το κίνημα” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ν.Ε. και υπογραμμίζει: «Οι υπάλληλοι της ELDORADO όχι μόνο δεν εμποδίστηκαν στο να προσεγγίσουν το σημείο της προαναγγελθείσας συγκέντρωσης, αλλά αφέθηκαν και ανενόχλητοι να επιτεθούν με πέτρες και καδρόνια στο συγκεντρωμένο κόσμο. Όταν οι υπάλληλοι, σε συνεργασία με την Αστυνομία, επιτέθηκαν στους κατοίκους, οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης κατά των πολιτών του κινήματος. Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να αποδώσει ευθύνες, όπου αλλού υπάρχουν».

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει, επίσης, από την κυβέρνηση «να πληροφορήσει την κοινωνία της Χαλκιδικής για τους λόγους που επιβάλλουν την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης για το μέλλον της εταιρίας και να δώσει άμεσα εντολή παύσης των εργασιών στις Σκουριές, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασής της».

«Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα γιατί οι καθυστερήσεις και οι κωλυσιεργίες προκαλούν αφενός μη αναστρέψιμες καταστροφές στο περιβάλλον και αφετέρου εντείνουν τις κοινωνικές ταραχές εξυπηρετώντας μόνο την εταιρία, που αυτό είναι πάγια τακτική της.

Όσοι δε επενδύουν στην ένταση και στην πολεμική, προσδοκώντας το όποιο πολιτικό όφελος, σε βάρος του κινήματος, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του, θα αποτύχουν» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact