ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΡΥΦΟ ΧΑΡΑΤΣΙ 50% ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

Κρυφό χαράτσι που αυξάνει τα χρέη χιλιάδων οφειλετών αποκαλύπτεται στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η δυσάρεστη αυτή έκπληξη περιμένει τους οφειλέτες που είχαν τακτοποιήσει και πλήρωναν τα χρέη τους με τον προσωρινό διακανονισμό του νόμου 3943/2011 και τώρα εντάσσονται αυτοδίκαια στη νέα ρύθμιση, αλλά με αναδρομική προσαύξηση του υπόλοιπου της οφειλής τους κατά 50%!

Η παγίδα του νόμου για τους εν λόγω οφειλέτες – σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο – δεν είναι μόνο το κρυφό χαράτσι που επιβάλλεται στην ανεξόφλητη οφειλή, αλλά ότι είτε το θέλουν είτε όχι θα πρέπει να το αποδεχτούν και να πληρώσουν καταβάλλοντας την πρώτη δόση ως τις 30 Απριλίου που λήγει η προθεσμία υπαγωγής στη νέα ρύθμιση!

Αν δεν το πράξουν, και δεν αποδεχτούν το χαράτσι κατά 50% στο ανεξόφλητο ποσό, τότε κηρύσσονται αυτόματα έκπτωτοι από κάθε ρύθμιση και είτε θα πρέπει να αποπληρώσουν την οφειλή σε 12 μόνον δόσεις είτε να μην πληρώσουν οπότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις.

Οι εν λόγω οφειλέτες καλούνται να πληρώσουν το καπέλο στις υπόλοιπες δόσεις εξόφλησης του χρέους τους, παρότι είναι συνεπείς στη μέχρι τώρα πληρωμή των υποχρεώσεών τους. Και αυτό συμβαίνει επειδή ο διακανονισμός του 2011, που είναι νόμος του κράτους, θεωρήθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν ευνοϊκότερος έναντι των ρυθμίσεων που ακολούθησαν.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact