ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η διαπραγμάτευση δημιουργεί ευφορία, αλλά στερεί στην ουσία»

Αιχμές για τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, να διαπραγματευτούν με τους εταίρους αφήνει σε συνέντευξή του το μέλος της Κ.Ε. και πρώην υπεύθυνος Οικονομικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός. «Είχε πολλά στοιχεία επικοινωνιακά, που δημιούργησαν ένα πνεύμα ευφορίας στο εσωτερικό της χώρας, αλλά υστερούσε εξαρχής στην ουσία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ελπίζω ότι θα εμμείνουμε στις προγραμματικές θέσεις μας», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μηλιός σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο».

«Υπάρχουν θετικά στοιχεία, όπως ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Υπάρχουν άλλα που σηκώνουν συζήτηση. Η διαπραγμάτευση όπως ξεκίνησε είχε πολλά στοιχεία επικοινωνιακά, τα οποία δημιούργησαν ένα πνεύμα ευφορίας στο εσωτερικό της χώρας, αλλά υστερούσε εξαρχής στην ουσία. Επίσης εξαρχής παρουσίαζε έντονες αντιφάσεις», δήλωσε. Και συμπλήρωσε:

«Η “σκληρή” στάση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες απέναντι στον Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν συνάδει με τις δηλώσεις του υπουργείου Οικονομικών ότι υπάρχει συμφωνία με το 70% του Μνημονίου. Αυτή η τελευταία δήλωση “ενθαρρύνει” τους “θεσμούς” να πιέζουν για συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών».

Ο κ. Μηλιός ανέφερε επίσης: «Έχω επίγνωση ότι σε μια διαπραγμάτευση δεν κερδίζεις το 100% των αιτημάτων σου, ωστόσο δεν μπορείς να μην ξεκινήσεις τουλάχιστον από αυτά. Σε επίπεδο νομοθετικό, αν και γνωρίζω ότι τα θεματικά τμήματα του κόμματος είχαν προχωρήσει σε νομοπαρασκευή, είναι υπερβολή να περιμένουμε μια κυβέρνηση τριών μηνών να εξαφανίσει άμεσα παθογένειες δεκαετιών».

Στην ερώτηση αν βλέπει εκλογές, δημοψήφισμα, ανασχηματισμό ή παράταση της ίδιας κατάστασης, ο κ. Μηλιός απάντησε: «Ούτε εκλογές ούτε δημοψήφισμα. Ελπίζω ότι θα εμμείνουμε στις προγραμματικές θέσεις μας και θα τολμήσουμε να δώσουμε πράγματι τον αγώνα, με σοβαρότητα και αυτοπεποίθηση.»

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact