ΕΛΛΑΔΑ

Μπλεγμένος σε μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών, απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Αρχηγικό ρόλο είχε σύμφωνα με την αστυνομία, ο απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, με τα 370 κιλά ηρωίνης, που εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που έχει εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια στην ηπειρωτική Ελλάδα, προερχόμενη από την Ασία, μέσω Τουρκίας και σύμφωνα με υπολογισμούς των αρμόδιων αξιωματικών επρόκειτο να αποφέρει κέρδη στους εμπόρους θανάτου, τα οποία μπορεί να έφταναν και τα 40 εκατομμύρια ευρώ. 

Ανακοινώσεις για την υπόθεση έκαναν σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης και ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συντόνιζε τις επιχειρήσεις για την σύλληψη των δραστών.

Από την αστυνομική επιχείρηση εξαρθρώθηκε το ελληνικό σκέλος της διεθνούς σπείρας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές άλλων χωρών και την αμερικανική DEA, το κλιμάκιο της οποίας στην Αθήνα συνεργάστηκε σε επίπεδο πληροφοριών με την ΕΛ.ΑΣ, για την εξάρθρωση της σπείρας.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ο απόστρατος αξιωματικός, ηλικίας 60 ετών, ο οποίος φέρεται ως οργανωτής της μεταφοράς της ηρωίνης, καθώς και δύο Σλοβένοι οδηγοί νταλίκας, 45 και 33 ετών, ενώ αναζητείται 54χρονος επιχειρηματίας, συνέταιρος του απόστρατου αξιωματικού και ένας Τούρκος, ο οποίος εισήγαγε στην Ελλάδα τα ναρκωτικά, που αποθηκεύτηκαν σε αποθήκη του απόστρατου στο Περιστέρι.

Ο 60χρονος πρώην αστυνομικός είχε υπηρετήσει σε νευραλγικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, την δεκαετία του ΄90 έφτασε στον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή και αποστρατεύτηκε το 1998, μετά από δικό του αίτημα, με τον βαθμό του ταξίαρχου.

Τον τελευταίο καιρό η επαγγελματική «βιτρίνα» του ήταν επιχειρήσεις εμπορίας καυσίμων, ναυτιλιακές πρακτορεύσεις σε μεταφορές εμπορευμάτων και ναυτιλιακές εταιρείες που φαίνεται ότι διατηρούσε με συνέταιρο τον 54χρονο, ο οποίος αναζητείται και φέρεται ότι βρίσκεται στην Τουρκία.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από την Δίωξη Ναρκωτικών, μετά από πληροφορία ότι νταλίκα που επρόκειτο να έλθει στην Ελλάδα, επρόκειτο να παραλάβει μεγάλη ποσότητα ηρωίνης για την δυτική Ευρώπη.

Η νταλίκα εντοπίστηκε την Πρωταπριλιά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με οδηγούς τους δύο Σλοβένους, οι οποίοι μετέφεραν νόμιμο φορτίο γάλατος με προορισμό τον Πειραιά.

Μία εβδομάδα αργότερα όμως ήρθαν σε επαφή με τον απόστρατο αστυνομικό, από την αποθήκη του οποίου στο Περιστέρι παρέλαβαν τα 370 κιλά ηρωίνης και τα έκρυψαν στο κάτω μέρος της καρότσας της νταλίκας, φορτώνοντας από πάνω σιδερένιους σωλήνες και εργαλεία για επισκευές λεβήτων πλοίων, φορτίο που παρέλαβαν νόμιμα από εταιρεία, με τελικό προορισμό την Αμβέρσα Βελγίου.

Από την Αστυνομία στήθηκε προχτές επιχείρηση και το φορτηγό ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι της Πάτρας, πριν αναχωρήσει με πλοίο για την Ανγκόνα της Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι είχε το φορτίο των ναρκωτικών και μεταφέρθηκε στην Αμυγδαλέζα Αττικής, όπου ερευνήθηκε και βρέθηκε η ηρωίνη.

Όπως είπε ο κ. Παπαζαφείρης, η ηρωίνη είναι υψηλής καθαρότητας και η τιμή της στην χονδρική αγορά φτάνει τα 7.350.000 ευρώ. Μπορεί όμως να νοθευτεί σε σημείο που να φτάσει τους δύο τόνους, οπότε η τιμή της στην λιανική αγορά ξεπερνάει τα 40.000.000 ευρώ.

Σε έρευνες που έγιναν στο πολυτελές σπίτι του απόστρατου αξιωματικού και άλλους χώρους στην Αττική και την Πάτρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Δύο πιστόλια. 

• Ένα περίστροφο. 

• 60 φυσίγγια πιστολιών. 

• 21.250 ευρώ. 

• 12.350 δολάρια Η.Π.Α. 

• 30 συσκευές κινητής τηλεφωνίας. 

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί όλο το πεδίο της εγκληματικής δράσης του οργανωμένου κυκλώματος και να διακριβωθούν οι επιμέρους διασυνδέσεις τους σε ελλαδικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact