ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στους μετανάστες της Μυτιλήνης ο Θεοδωράκης

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Ανάμεσα σε δεκάδες μετανάστες που είχαν φθάσει το πρωί στο νησί και περιτριγυρισμένος από νεαρά παιδιά, είπε στους τοπικούς δημοσιογράφους: «Αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά. Είχαν μια κανονική ζωή στη Δαμασκό».

«Η χώρα τους όμως καταστράφηκε και αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη. Είναι υποχρέωση της Ευρώπης να τα φροντίσει και να τους προσφέρει μια κανονική ζωή», συμπλήρωσε.

Από τη Μυτιλήνη, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε εθνική πολιτική για τη μετανάστευση και την αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος. «Η κυβέρνηση αδυνατεί απ’ ό,τι φαίνεται να χαράξει πολιτική και σε αυτό θέμα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να συγκαλέσει στην Αθήνα σύσκεψη των «ανθρώπων των συνόρων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη σύσκεψη αυτή θα πρέπει να κληθούν οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι των παραμεθόριων περιοχών καθώς και οι λιμενικοί που έχουν την εποπτεία των θαλάσσιων συνόρων. Θα πρέπει επίσης να συμμετέχουν και οι πολιτικοί αρχηγοί. Να μην είναι όμως μια γραφειοκρατική σύσκεψη αλλά μια πραγματική εθνική συνδιάσκεψη για την εκπόνηση μια πραγματικής πολιτικής για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τόνισε.

«Το χρέος μας είναι διπλό. Από τη μια να περιθάλψουν αυτούς τους κατατρεγμένους που καταφθάνουν στη χώρα μας για να σωθούν και από την άλλη να προστατεύσουμε τις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας από τη δράση των δουλεμπόρων και των κυκλωμάτων που στέλνουν κάθε μέρα όλο και περισσότερους μετανάστες και πρόσφυγες», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ζήτησε επίσης την ενίσχυση της Frontex και τη συνεννόηση με την τουρκική πλευρά χωρίς ψευτοπαλικαρισμούς. «Η Τουρκία θα πρέπει να συμπεριφερθεί με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες και αυτό θα πρέπει να της γίνει ξεκάθαρο και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», υπογράμμισε.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact